Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia
Ovo nitko nije očekivao

Šokantno priznanje poznatog glumca: 'Bio sam u paklu ovisnosti od te kobne noći. Imao sam 12 godina'

Jason Isaacs, kojeg smo gledali kao zločestog Luciusa Malfoya u filmskom serijalu o čarobnjaku Harryju Potteru, priznao je da je do 16 godine bio ovisan o alkoholu, a kasnije je prešao ne teže droge.

Britanski glumac Jason Isaacs (57), kojeg smo i voljeli i mrzili kao Luciusa Malfoya u filmovima o Harryju Potteru, ima prilično mračnu prošlost koju nitko nije očekivao. U intervjuu za magazin Big Issue ispričao je kako je već do 16. godine naveliko pio alkohol, a kasnije se okrenuo i težim drogama. Prijatelji i obitelj su ga molili da prestane, no on ih nije htio slušati te je u tom začaranom krugu bio gotovo 20 godina.

"Bio sam uvjeren kako nitko ne dolazi iz iste iskrivljene, tamne plijesni od života kao ja, tako da je svaki savjet dolazio od normalnih ljudi u normalnom svijetu. Što oni mogu uopće razumjeti o meni i buci u mojoj glavi? Bio sam beskrajno jedinstven", šaroliko je opisao glumac.

Dodao je kako je oduvijek imao ovisničku osobnost, a svako posezanje za drogom zapravo je bila želja da bude što dalje od svjesnog stanja.

Isaacs, koji je danas u braku s glumicom Emmom Hewitt i imaju dvije kćeri Lily i Ruby, imao je samo 12 godina kada se prvi put napio.

Jason Isaacs and Emma Hewitt
72nd British Academy Film Awards, Arrivals, Royal Albert Hall, London, UK - 10 Feb 2019,Image: 413244537, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Anthony Harvey/BAFTA / Shutterstock Editorial / Profimedia
Anthony Harvey/BAFTA / Shutterstock Editorial / Profimedia
Jason Isaacs i supruga Emma Hewitt s kojom je u braku od 2001.

Tada je bio na nekom vjenčanju, a zbog alkohola se uspio i ozlijediti, no to nije bio dovoljan razlog da odustane od njega. "Barmen nam je, za kojeg smo ja i moji prijatelji mislili da je junak, dao punu bocu alkoholnog pića koju smo popili u toaletu. Nakon što sam nekoliko puta povratio, srušio ogromnu zavjesu, pao i glavom udario o rinzol, sljedeće jutro sam se probudio sa velikom glavoboljom i sjećanjem da sam se potpuno osramotio. No, samo sam pomislio: 'Jedva je**no čekam to ponoviti'. Zašto? Nemam pojma", ispričao je Isaacs.

Droga je bila uzrok njegovoj emocionalnoj distanci

"Samo znam da sam sljedećih 20 godina jurio čistu, ekstatičnu radost koju sam osjećao te noći, ali posljedice su bile još strašnije", rekao je. Nedugo prije je potražio pomoć, došao je u fazu kada je potpuno slomljen razmišljao da mu vjerojatno ne bi smetalo da 'umre svatko koga pozna'.

Jason Isaacs attending the UK Premiere of Star Trek: Picard  at the Odeon Luxe in Leicester Square, London,Image: 493176853, License: Rights-managed, Restrictions: WORLD RIGHTS - Fee Payable Upon Reproduction - For queries contact Avalon.red - sales@avalon.red London: +44 (0) 20 7421 6000 Los Angeles: +1 (310) 822 0419 Berlin: +49 (0) 30 76 212 251, Model Release: no, Credit line: Retna/Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia
Retna/Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia
Jason je sada potpuno druga osoba.

"Kasnije sam shvatio da to nije istina i nikada nije ni bila. Volim, osjećam, povezujem se s drugima. To svi radimo. Droga zapravo nije bila način nošenja s tom distancom, droga ju je izazivala", zaključio je otac dvoje djece.

Čitajte i:

'Nisam mislila da ću biti živa u dobi od 35 godina. Bilo je teško pokapati prijatelje'

Nakon dva propala braka i problema s alkoholom, glumica pronašla sreću: Zaručila se na poseban dan

Alkohol ostavio traga, ovu glumicu više nije za prepoznati

Linker
18. travanj 2024 21:22