Zabava u doba korone

Stare fotke uvijek nam izmame osmijeh na lice: Ovako su nekada izgledale domaće zvijezde

Naši poznati prihvatili su se fora izazova i na svojim profilima te na društvenim mrežama podijelili simpatične fotografije iz starih dana. Jer, sada ionako imamo dovoljno vremena smišljati kako se najbolje zabaviti kod kuće.

Kako svi sada moramo vrijeme provoditi u našim domovima, moramo smišljati načine kako se zabaviti i ne misliti na nemile događaje. Kada nam je nešto uskraćeno, tad često posežemo u "arhivu" i prisjećamo se kako smo nekada bezbrižno živjeli, kakva smo divna iskustva proživjeli i to nam u neku ruku daje nadu da vjerujemo kako će doći i bolje sutra. Jer - mora.

Na društvenim mrežama već nekoliko dana kola "throwback" izazov s dijeljenjem fotografija iz djetinjstva, a prihvatila su ga i mnoga naša poznata lica te nas i nasmijali i raznježili.

Vitomira Lončar

"Prvi rođendan. Štedna knjižica je tu", napisala je znanstvenica, glumica i suosnivačica kazališta Mala scena, Vitomira Lončar, ispod crno-bijele fotografije.

Ecija Ojdanić

Domaća glumica Ecija Ojdanić danas je izgubila tetka Ivana Burića te je u sjećanje na njega objavila fotografiju s jednog ljetovanja u Drnišu.

"Povratak na mjesta i vrijeme kad sam bila najsretnija. I najbezbrižnija. Vremena kad su me mama i tata s punim povjerenjem i mirom ostavili na čuvanje mojoj teti Ljilji i njenom mužu Ivanu da ostanem s njima u Drnišu par mjeseci dok oni ne uspostave novi život u Splitu. Moj tetak.. visok, jak, mudar i blag... koji me volio nositi “na krkeće”, koji mi je uvijek recitirao Gotovca, Aralicu i Meštrovića, a ja bih se smijala, koji me zvao moja Eca Peca, vodio na izlet na Roški slap, kupovao Inku, pitao me s njegovim pršutom “koji je bolji sto puta od pršuta mog ćaće” i uopće dao mi temelj da danas budem ja. I neću plakati puno, tetak moj dragi, jer: “Dicu i konje triba sokoliti”, uvijek si govorio. A neću da me moja dica vide kako plačem. Jer ih ja sad moram sokoliti. Kao što si ti mene sokolio... i svoju dicu i sve koji su imali privilegiju da ostaviš trag u njihovim životima...i ne možemo ti doći na sprovod. Ali proći će korona, i pandemije, i potresi, i skupit ćemo se svi mi koji smo te voljeli, i održat ćemo ti počast. Sigurno. I sigurno je da ćeš, dok smo živi, živjet u našim srcima", napisala je Ecija.

Sandi Cenov

Pjevač Sandi Cenov sve je oduševio starom fotografijom na kojoj izgleda kao da je ispao iz pedesetih, a to je i sam primijetio, napisavši: "Izazov prihvaćen! Rockabilly boys".

Domagoj Jakopović Ribafish

Zagrebački novinar i kolumnist podijelio je s fanovima fotografiju na kojoj izgleda uvelike drugačije nego danas, a neki su mu zbog duge kose rekli da izgleda poput Kurta Cobaina iz grupe Nirvana.

Dorijan Elezović

Novinar, urednik i voditelj Dorijan Elezović izazov je odlučio ispuniti na malo drukčiji način, koristeći aplikaciju "za pomlađivanje". Međutim, dobio je rezultat kakvom se nije nadao.

"Aplikacija vas danas može vratiti i u djetinjstvo! Ali mene je pretvorila u Mariju Šerifović", našalio se Elezović.

Goran Višnjić

"Evo da vas malo razveselim u ove tmurne dane... iz posebne arhive koja se ne otvara svaki dan... Bit će bolje, glavu gore...!", napisao je glumac ispod fotografije na kojoj pozira jednog lijepog ljetnog dana sa svojim kolegama i prijateljima, glumcima Vedranom Mlikotom i Sašom Bunetom.

Ljupka Gojić Mikić

Manekenka Ljupka Gojić Mikić još je za Dan očeva, 19. ožujka, podijelila crnobijelu fotografiju na kojoj pozira s tatom i bratom.

Sonja Kovač

Influencerica Sonja Kovač na Instagramu je podijelila simpatičnu fotografiju, gdje kao mala čuva svog brata u krevetu.

"Mama mi je bas poslala sliku brata i mene kad smo bili mali! Baš je teško kad moramo biti ovako odvojeni jedni od drugih.. Ostanite doma, grlite se i čuvajte se!", napisala je ispod fotke.

Elizabeta Brodić

Glumica Elizabeta Brodić svima je pokazala da čak od 1999. ima "partnera u zločinu", misleći na svog brata.

Nika Antolos

"Ovdje sam imala 17/18.. Ovako od mojih par mjeseci starosti, sve do danas. On pita: Čija si ti? Ja: Ti od mene,ja od tebe! Uvijek isto. Svađamo se i ljubimo non-stop. Sad je neko ludo vrijeme..kad iz ljudi izlazi ono sto su u svom žarištu, ili najbolje ili najgore.. Sve se mijenja, samo ljubav ne... Lažem, ona buja... Sad kad smo ovako, opet danima zajedno, zahvalnija sam nego ikad... Što bi nas inače ovako tijesno opet zguralo sve skupa na dugo... Tek sad vidim koliko si zapravo falimo... Pa sto bude-bude, mi smo se od 10 punih 200 voljeli.. Ja s ovom multiplom, ti sa svojim lošim plućima, ne znaš tko je jači u ovoj borbi.. Ali toliko smo tvrdoglavi, da joj je bolje ne pačat se u ovaj tandem... Ti od mene ja od tebe!", napisala je pjevačica ispod fotografije s voljenim ocem i prisjetila se bezbrižnih vremena koja svi ponovo željno iščekujemo.

Linker
20. travanj 2024 13:56