Slavlje igrača Dinama

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
PET GOLOVA U KOPRIVNICI

VIDEO: Dinamo u sudačkoj nadoknadi stigao do nove pobjede! Debitirao sin Sergeja Jakirovića

Brodić je preskočio Petkovića na listi najboljih strijelaca Modrih u ovoj sezoni SHNL-a
Piše: Goran Čičin-Mašansker, SNObjavljeno: 18. svibanj 2024. 21:08

Slaven Belupo - Dinamo 2:3 (Štefulj 4., Jagušić 62./ Brodić 49., Kulenović 53., Vrbančić 90+3.)

Slaven Belupo: Čović 🟨 - Bosec 🟨, Pllana, Božić (od 30. Boras), Štefulj ⚽ (od 56. Krušelj) - Lepinjica 🟨, Agbekpornu 🟨🟥 - Šuto 🟨 (od 56. Jagušić), Caimacov, Šakota 🟨 (od 75. Liber) - Štrkalj (od 75. Balta).

Dinamo: Zagorac - Živković, Šutalo, Perković (od 83. Jakirović) - Kaneko (od 83. Majić), Bulat, Halilović (od 83. Pavić), Rog (od 46. Emreli), Vidović🟨 (od 46. Vrbančić ⚽) - Kulenović ⚽, Brodić ⚽

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu


Iako Modri u 33. kolu SuperSport HNL-a nisu stigli u najjačem sastavu, imalo se što vidjeti na oproštaju od hibridnog terena koprivničkog Apaša, gdje je momčad Sergeja Jakirovića slavila 3:2 pogotkom u sučevoj nadoknadi.

Domaća momčad bila je čvrsta i organizirana, znala je kako se treba postaviti protiv kvalitetnog, ali ipak neuigranog suparnika. Vidi se već sad kod Slavena potpis Ivana Radeljića, trenerskog debitanta u HNL-u koji će po svemu sudeći povesti Farmaceute i u novu sezonu.

Susret je počeo spektakularno. Autor poteza za pamćenje bio je Daniel Štefulj, Dinamov lijevi bek na posudbi u koprivničkom prvoligašu. Uputio je udarac s lijeve aut crte, udaljenost je bila nekih 40 metara od Zagorčevih vratiju. Možda je samo želio uputiti ubačaj, no ispalo je sjajno za domaću momčad, lopta je preletjela Dinamovog vratara i završila u gornjem lijevom kutu. Svojedobno je na sličan način gol Varteksu zabio legendarni Slavenov desni bek Petar Bošnjak...

image
SOFASCORE Sofascore

Sofascore statistika

Bilo je to idealno otvaranje za domaće, dok Jakirović sigurno nije očekivao takav šok na samom početku. Pokušali su Modri uzvratiti u 7. minuti, Bulat je dobro tukao iz slobodnog udarca, a Čović je još bolje obranio. Udarac Vidovića nakon kornera nije predstavljao opasnost.

Slaven se povukao i čekao priliku za tranziciju, a ona je stigla u 13. minuti kad je Lepinjica pronašao Štrkalja, a pokušaj Slavenovog napadača otišao je malo pokraj okvira gola.

U prilici se u 15. minuti našao Kaneko, no udarac Japanca blokirao je Božić koji se tom prilikom uhvatio za nogu. Ispostavilo se da domaći kapetan ipak ne može nastaviti utakmicu, nakon pola sata igre zamijenio ga je Boras.

Slavenovi su igrači vrlo dobro zatvarali prilaze svojim vratima, gosti iz Zagreba imali su posjed iz kojeg nisu dolazili do većih prilika u prvom poluvremenu. Slabašan je bio pokušaj Kulenovića glavom u 37. minuti, no zato su opasno prijetili domaći.

Prvo je u 38. minuti Zagorac dobro reagirao na povratnu loptu Caimacova za Štrkalja, a minutu kasnije Štrkalj je odličnom dubinskom loptom uposlio Šutu koji je promašio zicer za povećanje vodstva. Zagorac mu je pritom dobro ušao u šut i dovoljno mu zasmetao.

U sudačkoj nadoknadi još dvije prilike; Kulenović je tukao pokraj gola, a na drugoj strani Zagorac je obranio pokušaj Štrkalja po sredini vratiju.

image

Sandro Kulenović

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

U nastavak je Jakirović krenuo s dvije promjene, umjesto Roga i Vidovića ušli su Emreli i Vrbančić, a očito je i u svlačionici na poluvremenu bilo ‘jezikove juhe‘ jer je ubrzo uslijedio preokret.

Izjednačio je Dinamo iz prekida, ubacio je Bulat, a Fran Brodić iz drugog pokušaja matirao domaćeg vratara Čovića. Bilo je pritom i malo sreće, no bio je to pogodak koji je gostima dao dodatni elan. Brodić je sada najbolji strijelac Dinama u ligaškoj sezoni s 12 pogodaka, jednim više od Brune Petkovića.

Samo četiri minute kasnije lijepa akcija rezultirala je drugim golom Modrih. Halilović je bio idejni začetnik, nesebični Brodić asistent, a Kulenović je obavio najlakši dio posla.

Radeljić je potom ubacio juniore Krušelja i Jagušića, i to se pokazalo pravim potezom. Svoj je prvoligaški prvijenac postigao veliki talent Adriano Jagušić o kojem će se još puno čuti...

image

Sandro Kulenović i Fran Brodić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Mogao je Lepinjica u 67. minuti zabiti za preokret, no iz daljine je tukao iznad gola. Domaći su ostali s desetoricom nakon što je u 71. minuti zbog drugog žutog isključen Agbekpornu.

Koprivnički BBB-i zabavili su gledatelje vatrometom ispaljenim iz susjednog dvorišta u čast novog-starog prvaka, a veliku radost Dinamovim pristalicama osigurao je Luka Vrbančić HNL prvijencem za 2:3 u sudačkoj nadoknadi.

KRAJ UTAKMICE

90+3.

GOOOOOOOL! Bulat je izveo slobodni udarac, vratar je obranio, lopta se odbila u stativu, a onda je Luka Vrbančić zabio na odbijenu loptu!

90+2. Malo će Bulat pričekati budući da je jedan navijač uletio na travnjak. Brzo su ga uklonili redari, a zaradio je i ovacije s tribina.

90+2. Bulat je izborio slobodni udarac nadomak 16-erca. Ovo mu je vrhunska prilika, znamo kako izvodi slobodnjake.

90. 🕖

Igrat će se još najmanje šest minuta.

89. Jagušić je poslao neugodnu loptu u peterac, ali koncentriran je Zagorac, koji stiže prije Caimacova.

83.

Majić ulazi umjesto Kaneka, Leon Jakirović zamijenit će Perkovića, a Pavić umjesto Halilovića.

79. Kaneko je ubacio s desne strane, samo na glavu Boseca.

Tko bi rekao da će ovaj čovjek i u jednom trenutku biti najbolji Dinamov strijelac ligaške sezone?

image

Fran Brodić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

76. Bulat je ubacio iz kornera, Balta očistio opasnost, a onda Halilović šutirao u blok domaćih, da bi u nastavku akcije Perković pokušao iz voleja i pogodio daleko iznad gola.

71. 🟨🟥

Nevjerojatno! Agbekpornu je dobio drugi žuti karton nakon samo dvije minute! Sada je nehotice rukom lupio Halilovića u glavu.

69. 🟨

I Čović će požutjeti, kamerman nam nije otkrio zašto, ali budući da tek ispucava loptu vjerojatno je zadržavao igru.

69. 🟨

Agbekpornu je zaradio opomenu zbog prekršaja na Haliloviću.

67.

Bomba Lepinjice! Veznjak domaćih silovito je potegnuo s 20-ak metara, ali i prebacio vrata Zagorca.

66. Caimacov je ubacio iz kuta, a Boras ostao prekratak.

62.

GOOOOOOL! Jagušić zabija samo šest minuta nakon ulaska s klupe! Mladi igrač Slaven Belupa potegnuo je s ruba kaznenog prostora nakon kontre domaćih i pogodio u lijevi kut! Novo izjednačenje u Koprivnici!

60.

Štrkalj zamalo šokirao Modre! Dobio je loptu u kaznenom prostoru gostiju i opasno potegnuo, a Bulat vrhunski blokirao.

57. Modri nastavljaju pritiskati, Brodić je sada potegnuo s 10-ak metara i pogodio u blok, bit će korner za Dinamo.

52. GOOOL!

Potpuni preokret u Koprivnici, Dinamo vodi 2:1! Napadači Modrih sjurili su se prema vratima nakon što je "zaspala" Slavenova obrana, Brodić je poslužio Kulenovića na drugoj vratnici, a on nije imao težak posao gurnuti loptu u mrežu iz neposredne blizine.

image

Sandro Kulenović

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

48. ⚽ GOOOL!


Dinamo izjednačuje, Fran Brodić zabija za 1:1! Napadač se sjajno snašao u 16-ercu nakon "flipera" i prizemnim udarcem pogodio donji kut.

Brodić je stigao do 12. pogotka u ovoj sezoni HNL-a, sada ima jedan više od Brune Petkovića.

image

Sandro Kulenović i Fran Brodić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

46. Počelo je drugo poluvrijeme u Koprivnici!

Jakirović je na pauzi napravio dvije promjene: u svlačionici su ostali Rog i Vidović, a na terenu su Vrbančić i Emreli. Reprezentativac Azerbajdžana zadnji službeni nastup upisao je 9. prosinca prošle godine, prije više od pet mjeseci, a zatim se ozlijedio na zimskim pripremama.

Sjajan, a možda i slučajan pogodak Štefulja obilježio je prvu dionicu. U četvrtoj minuti vidjeli smo i jedini gol u prvoj dionici, u kojoj je Slaven u više navrata dopustio Dinamu opasne ulaske u kazneni prostor, ali Modri to nisu znali iskoristiti. Takuro Kaneko najviše je bio s loptom u prvom dijelu, no uglavnom je donosio pogrešne odluke, gađao u blok ili neprecizno ubacivao.

Sergej Jakirović nema razloga biti zadovoljan nakon prvih 45 minuta, Modrima nedostaje završni potez i u ovako "iznimnoj" informaciji djeluju pomalo zbunjeno. Kulenović je imao najbolju šansu pred kraj prvog dijela, ali loše je zahvatio loptu. Moglo je biti 2:0 za Slaven da je Štrkalj malo sigurnije i silovitije potegnuo u posljednjoj akciji Slavena...

image

Sergej Jakirović

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+4.

Zamalo 2:0 za Slaven! Boras je nakon slobodnog udarca glavom proigrao Štrkalja, koji šutira iz prve, a Zagorac izvrsnom intervencijom skreće loptu u korner.

Tomislav Božić nije imao sreće i morao je napustiti teren već nakon pola sata igre.

image

Tomislav Božić

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

45+1. Kulenović je opucao iskosa nakon lopte Halilovića, no leti lopta pored vratnice.

45. 🕖

Igrat će se još najmanje šest minuta prve dionice.

44. Bulat je ubacio iz slobodnog udarca, a Planna i Štrkalj zajedničkim snagama očistili opasnost.

43. Vidović je prebacio s lijeve na desnu stranu do Kaneka, koji još jednom donosi pogrešnu odluku i udarcem iskosa pogađa blok.

image

Gabriel Vidović

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

42. Kaneko je opet dobio loptu na desnoj strani i pokušao probiti prema petercu, ali zapeo je na prvoj prerpeci.

38. Opasnost za Dinamo! Caimacov je uletio u kazneni prostor i pokušao proigrati Šakotu na drugoj strani, no Zagorac je presjekao dodavanje u posljednjem trenutku.

37. Kaneko je ubacio s desne strane, a Kulenović glavom prebacio gol Čovića.

35. 🟨

Vidović će požutjeti zbog prigovora sucu. Smatrao je da u prošloj akciji zaslužuje slobodni udarac, no Melnjak misli suprotno.

34. Bosec je opalio s 20-ak metara, ali nedostajalo je preciznosti u tom udarcu.

34. Bosec je opalio s 20-ak metara, ali nedostajalo je preciznosti u tom udarcu.

33. 🟨

Šuto je drugi igrač u biježnici glavnog suca. Zaradio ga je zbog prekršaja na protivničkoj polovici.

30.

Božić ne može nastaviti dvoboj, legao je na travnjak i zatražio izmjenu. Na njegovo mjesto će Boras.

27. Malo toga imamo za izdvojiti u posljednjim minutama. Dinamo ima posjed, ali akcije mu uglavnom završavaju na sredini terena, dok Belupo dugim loptama pokušava ugroziti gol gostiju, ali neuspješno.

20. Kaneko je pokušao ubaciti nakon dodavanja Brodića, ali na kraju će biti samo korner za Dinamo.

image

Takuro Kaneko

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

15. Kaneko je maestralno prošao dva čuvara i šutirao s nekih 15-ak metara, no Božić je blokirao udarac, a zatim ostao ležati u bolovima. Ovo ne izgleda dobro za braniča Lokosa...

13.

Velika opasnost za Dinamo! Štrkalj je podegnuo s ruba kaznenog prostora, djelovalo je opasno, no leti preko gola.

12. Leipinjca je izgubio loptu na polovici terena, Rog je zatim proigrao Brodića, koji šalje pretešku loptu u peterac. Kulenović nije stigao šutirati, nema opasnosti za Čovića.

8. Vidović je provozao svoje čuvare i ljevicom iskosa potegnuo u drugi kut, lagano to hvata domaći vratar.

7. Pokušao je odmah odgovoriti Bulat šutom iz slobodnog udarca, no Čović skreće loptu u korner.

4.

GOOOOOOL! Štefulj zabija za 1:0 Slaven Belupa, kakav rani šok za Modre! Kakav je to pogodak bio! Štefulj je možda čak i želio ubaciti, a lopta je poprimila drukčiju putanju i zatresla mrežu Zagorca. Štefulj je praktički zabio s aut-linije, potencijalni ubačaj pretvorio se u jedan od najljepših golova sezone.

2. Šutalo je poslao dubinsku loptu prema Kulenoviću, koji ostavlja za Kaneka, a Japanac gubi loptu i ostaje ležati na travi držeći se za glavu.

1. Počinje utakmica! Domaćini prvi imaju loptu.

18.15 Stigli su sastavi za dvoboj u Koprivnici!

Nakon potvrđenog naslova, Sergej Jakirović protiv Slaven Belupa na teren će poslati igrače koji su imali manju minutažu tijekom sezone. No, osim promiješanih karata u prvih 11, na klupi Modrih nalazi se Ivan Cvetko (2005. godište), Luka Vrbančić (2005.), Toni Majić (2006.), Zlatan Koščević (2005.), Branko Pavić (2006.), Tin Miljak (2006.), Ante Sušak (2006). i Leon Jakirović (2008.) - sin Dinamovog trenera!

Dobar dan, dragi čitatelji.

Pred nogometašima Dinama, koji su prije tjedan dana obranili naslov prvaka Hrvatske, posljednje je HNL gostovanje u ovoj sezoni. Momčad Sergeja Jakirovića od 19.10 sati gostuje u Koprivnici, a taj dvoboj Modrima stiže između dvije utakmice finala Kupa protiv Rijeke.

Jakirović je na press konferenciji najavio da će priliku dobiti igrači iz drugog plana, kako bi Dinamo na Rujevicu otišao maksimalno spreman i odmoren, a zbog toga je momčadi priključio čak sedmoricu juniora.

- Neka malo i oni osjete kako je to biti dio prve momčadi. Neki će i debitirati u ove dvije HNL utakmice do kraja prvenstva. Pokušat ću sve napraviti da ih provučem u ta dva ogleda. Neka osjete što ih čeka, tu čar seniorskog nogometa. Žao mi je što nemamo još mladih igrača, onih koji su na Europskom prvenstvu, ali s druge strane imaju veliku čast predstavljati Dinamo - najavio je Jakirović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 23:06