ANTE CIZMIC Cropix
Dražen Antolić
NEMOĆ BIJELIH

Na Poljudu su odavno prokockali ciljeve i zato posebno čudi jedna odluka. Samo trate vrijeme

Splitski klub jedino bi razveselilo proglašenje kraja sezone
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. svibanj 2024. 06:22

Hajduk bi jedino moglo razveseliti da HNS odmah proglasi kraj sezone, kako ne bi morao odigrati još tri utakmice, to je dojam nakon Varaždina koji je slavio 0:1 i revanširao se za “peticu” primljenu u Kupu.

Stroži bi komentator izvedbu Bijelih okvalificirao prevarom gledatelja, ali u Splitu su mnogi shvatili da je “vrime od fjake”, pa nije bilo zvižduka niti previše kuđenja. Varaždin se osladio, domaći dobrotvori oraspoložili su mnoge pa zašto ne bi i njih.

Samo dva i pol mjeseca nakon dramatičnog sraza u baroknom gradu čiji su repovi kroz VAR aferu uzdrmali hrvatski nogomet, Hajduk i Varaždin igrali su rekreativno. Stanje na tablici četiri kola prije kraja dalo im je taj bonus, a ako je netko mislio da će rasterećenost osloboditi kreativne potencijale kako bi pokazali nešto publici i dobili pokoji plus, očito se prevario. Trčati, boriti se, demonstrirati da ti je stalo do uspjeha kluba s čijim grbom igraš bilo bi logično očekivati, no akumulatori motiva kao da su bili prazni. Drugo je pitanje do koje granice si profesionalci to smiju dopustiti, a preko koje ne. To se prvenstveno odnosi na domaćine jer oni su režirali ozračje dvoboja, a gosti su imali opasnije prilike u prvom i drugom dijelu. Iako niti ekipa Nikole Šafarića nije ponudila previše, bilo je dovoljno za trijumf koji je veliki korak naprijed prema osvajanju šestog mjesta i veće nagrade od televizijskih prava.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

U stanci na poluvremenu Varaždin se bolje razbudio, a Domagoj Drožđek je u 67. minuti pokazao da i dalje zna zabijati na Poljudu. I to jako lijepo... Podatak da su Bijeli imali tek jedan udarac unutar okvira vrata, neopasan Benrahoua, itekako oslikava ono što su prikazali. Odavno su prokockali rezultatske ciljeve, a utakmice koje igraju ne koriste niti za plasiranje igrača koji bi bili budućnost. Samo trate vrijeme. Osim što je ušao mlađahni 16-godišnji Bruno Durdov u 82. minuti.

Trener Jure Ivanković sad je na omjeru 2:2 u prvenstvu, s takvim skorom malo bi ga tko predložio za stalno rješenje, čak i da je to aktualno pitanje. Oslanja se na one koji su jednom nogom već na izlaznim vratima poput Brekala, koji je jako malo pokazao, Kleinheislera ili Odjidje Ofoea. Potonji je ušao ne bi li razigrao, i uspio je, ali akciju suparnika za pobjednički pogodak.

Ivan Perišić odradio je cijelo drugo poluvrijeme kao lijevi branič. I dalje igra s dozom opreza, a vrijedno je spomena kako je imao jedan dribling i udarac desnom nogom, tom koja je bila stradala prošle godine, no u blok. Perišić ima još četrdesetak dana dodatnog spremanja i hvatanja forme za Euro gdje se će se igrati nogomet na daleko višim razinama. Niti nalik ovome što su gledatelji vidjeli u Splitu. Ponovno se čula ona stara pjesma: “Nema veze što Hajduk nema veze...”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 06:23