Duje Čop

 DAMIR KRAJAC Cropix
PRILIKA ZA HAT-TRICK

VIDEO: Pogledajte veliku obranu koja bi Lokomotivu mogla koštati Europe, slijedila je burna proslava

Rasplet utakmice mogao je biti bitno drukčiji da je Duje Čop u 81. minuti realizirao kazneni udarac
Piše: SNObjavljeno: 18. svibanj 2024. 21:31

Dramatičnu završnicu imala je utakmica 35. kola HNL-a između Rudeša i Lokomotive. Gostujuća momčad odigrala je sjajno, dominantno prvo poluvrijeme, nakon kojeg je stekla 3:0 prednost pogotcima Čopa (2) i Marića. Činilo se kako će to biti izrazito uvjerljiva pobjeda za izabranike Silvija Čabraje, no situacija se u nastavku potpuno promijenila.

Rudeš je prvo u 50. minuti nakon provjere VAR sobe smanjio prednost nakon lijepog pogotka Korača, da bi u samoj završnici nakon gola Mrčele u 87. minuti krenuli svim silama po izjednačenje. Konačan rezultat u trećoj minuti sudačke nadoknade sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora postavio je Vanja Šare.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

Rasplet utakmice mogao je biti bitno drukčiji da je Duje Čop u 81. minuti realizirao kazneni udarac. Rezultat je u tom trenutku bio 3:1 za Lokose, tako da bi eventualni pogodak Čopa za "hat-trick" značio kraj svim nadanjima za Rudeš u ovom susretu. Čop je naciljao donji desni kut vratara Markovića, koji je pogodio stranu i obranio njegov pokušaj. Obranu je burno proslavio tako što je nogom udario desnu stativu svog gola.

Osijek bi eventualnom pobjedom u sutrašnjoj utakmici protiv Rijeke na Opus Areni pobjegao Lokomotivi na tri boda prednosti, a zbog boljeg međusobnog omjera time bi i osigurao četvrto mjesto, odnosno plasman u Europu. Ako pak Osijek ne ostvari pobjedu, sudbina će se kovati u posljednjem kolu, gdje Osijek gostuje kod Varaždina, dok Lokomotiva dočekuje Hajduka na stadionu u Kranjčevićevoj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 21:31