Andrej Kramarić

 Daniel Roland/afp/profimedia
‘SIMULTANKA‘ VATRENOG

Pogledajte lude brojke: Kramarić protiv Bayerna dosegao savršenstvo i zaradio čistu desetku

Otkad je stigao u Hoffenheim, hrvatski napadač imao je samo dvije učinkovitije sezone
Piše: SNObjavljeno: 18. svibanj 2024. 18:23

Posljednje kolo njemačke Bundeslige obilježila je "simultanka" Andreja Kramarića! Hrvatski reprezentativac sudjelovao je u sva četiri pogotka u 4:2 pobjedi Hoffenheima nad Bayernom, koji je već u šestoj minuti imao dva gola prednosti.

No, onda je krenuo show nezaustavljivog Vatrenog. Kramarić je u osmoj minuti asistirao Maximilianu Beieru za 1:2, a u drugom poluvremenu uništio obranu Bayerna i Manuela Neuera. Hrvatski reprezentativac upisao se u strijelce u 68., 85. i 87. minuti, a kompletirani hat-trick proslavio je skidanjem dresa pa i zaradio žuti karton.

Kramarić na završetku bundesligaške sezone broji 15 pogodaka i šest asistencija, s tim da je sedam golova i pet dodavanja za gol upisao samo u posljednjih sedam utakmica! Teško da je mogao imati bolju uvertiru za Europsko prvenstvo u Njemačkoj...

image

Andrej Kramarić

SOFASCORE Sofascore

Statistički podaci platforme SofaScore pokazuju da je Kramarić protiv Bayerna dosegao - savršenstvo. Zaradio je čistu desetku na račun tri pogotka, asistencije, pet udaraca u okvir od šest upućenih, četiri od četiri uspješna driblinga, tri ključna dodavanja i 26 od 39 točnih paseva, dok mapa kretanja pokazuje da je djelovao na čitavoj protivničkoj polovici.

Hrvatski napadač pamti samo dvije bolje ligaške sezone u dresu Hoffenheima - 2018./2019. zabio je 17 pogodaka, 2020./2021. čak 20, a u upravo dovršenoj utrci izjednačio je golgeterski učinak iz 2016./2017.

Linker
18. svibanj 2024 18:24