Božidar Vukičević/Cropix
DINAMOVA DEVETKA

Petković nahvalio Sopića i komentirao svojeg suigrača: ‘Možda je nekad pritisak igrati u Dinamu‘

"Sopićeve izjave nekima se sviđaju, nekima ne, ali čovjek radi jako dobar posao"
Piše: Andro PolićObjavljeno: 04. svibanj 2024. 14:29

Izvjesno je da će Dinamov trener Sergej Jakirović u nedjelju na Rujevici ponovno odabrati provjereni recept, s trojicom braniča i dvojicom napadača. Udarna karika u vrhu momčadi bit će Bruno Petković. "Plavi devet" pogodak nije zabio od 30. ožujka, od utakmice protiv Hajduka na Poljudu.

- Ako gledamo statistiku, ispada da mi ne odgovara igra s dva napadača ha, ha... Međutim, možda ne doprinosim brojkama, ali osjetim da doprinosim, vidim kako momčad igra, igramo ofenzivan nogomet, a naši zadnji rezultati govore za sebe - rekao je Petković u najavi derbija.

U zadnjem međusobnom ogledu, krajem veljače na Maksimiru, Dinamo je stigao do trijumfa u sudačkoj nadoknadi. Uz gotovo izjednačenu situaciju na ljestvici, ali i neizvjesne derbije u prethodnom dijelu sezone, kapetan maksimirskog kluba svjestan je snage suparnika.

image
LUCIJA OCKO/Cropix

- Nisam očekivao njihov poraz protiv Lokomotive, ali bili smo i prije toga svjesni da ovisimo sami i o sebi, fokusirani smo na nas. Rijeka ima jako dobre rezultate. Sopić je prošle sezone već napravio čudo s Goricom i sada opet radi odličan posao. Rijeka prima malo golova. Na kome je pritisak? Visok je s obje strane, njima je sigurno bio manji prije par mjeseci, a nama je sveprisutan, uvijek su velika očekivanja. Teren je odličan, jako je brz i sigurno doprinosi kvaliteti igre, želimo da se priča o dobrim prilikama i igri. Atmosfera nam i nije baš lijepa, ali je derbi, motivirajuće je, igramo protiv odlične momčadi.

Jasno je da bi derbi mogao usmjeriti utrku za titulu, a Petković je diplomatski odgovorio na pitanje o najdražem trofeju u maksimirskom mandatu.

- Svaki mi je drag, ali svaki idući trofej je najvažniji, od jučer se ne živi.

"Naučite puno stvari, nisam ni ja isti igrač kao kada sam došao u Dinamo"

Petković se osvrnuo i na medijske nastupe Željka Sopića.

- Ne pratim previše, ali nisam mogao ne vidjeti neke izjave. Osebujan je, malo drugačiji. Osvježenje je, daje iskrene izjave, nekima se sviđaju, nekima ne. Čovjek radi jako dobar posao, nema smisla da komentiram njegov odnos s medijima. Želim mu sve najbolje, ali u sutrašnjoj utakmici ja želim pobijediti.

Dinamov kapetan dobio je i pitanje o Sandru Kulenoviću.

- Radio je jako dobre stvari na posudbama u Lokomotivi i Rijeci. Možda je nekad pritisak igrati u Dinamu, a s druge strane s godinama se dobije iskustvo, napreduje se u puno stvari, kao što sam i ja napredovao. Možda mu je bilo teško uhvatiti kontinuitet, nijedan trening ne može nadomjestiti utakmicu, to je jako teško razumjeti sa strane.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 15:20