DANIEL ROLAND Afp
VRHUNSKA FORMA

Sjajna vijest za Dalića. Vatreni napadač zabija kao na traci, na vječnoj ljestvici sve bliže Lewandowskom

‘Zapravo smo odigrali vrhunsku utakmicu, možda čak i najbolju u sezoni‘, rekao je Kramarić
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 04. svibanj 2024. 14:49

Andrej Kramarić polako ali sigurno hvata formu, i to u najbolje vrijeme. Nešto manje od mjesec dana prije početka Europskog prvenstva hrvatski reprezentativac ušao je u već primjetan golgeterski niz. Nakon što je u prošlom kolu postigao dva gola protiv Bochuma, u petak je svojim pogotkom u sudačkoj nadoknadi osigurao remi Hoffenheimu protiv RB Leipziga.

Leipzig je ranije u utakmici poveo preko Benjamina Šeška, da bi u 72. minuti Xavi Simons zaradio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton koji je promijenio balans snaga na terenu pred kraj utakmice. Pritisak Hoffenheima trajao je sve do sudačke nadoknade, kada se ukazao Kramarić. Nakon "opsade" gola domaća momčad je prenijela loptu na lijevu stranu, od kuda je centaršut desnom nogom uputio Marius Bülter. Kramarić se pronašao u kaznenom prostoru i efektno zabio glavom za izjednačenje rezultata.

Visoke ambicije

Kramarić ne skriva visoke ambicije koje ima s Hoffenheimom, pa je tako prije dva tjedna izjavio kako bi volio izboriti Europu s klubom, a možda se upravo ovaj bod pokaže ključnim u konačnoj računici. Zbog Kramarićevog pogotka Hoffenheim se, barem privremeno, izjednačio s Freiburgom na 40 bodova - u njima i Augsburgu leži najveća prijetnja za gubljenje sedme pozicije koja vodi u Konferencijsku ligu.

image

Andrej Kramarić

DANIEL ROLAND Afp

- Zapravo smo odigrali vrhunsku utakmicu, možda čak i najbolju u sezoni, jer smo igrali protiv jedne od najboljih momčadi u Bundesligi i Europi - rekao je Kramarić i nastavio:

- Mislim da je ovaj jedan bod vrlo važan za nas i znamo točno što nas čeka sljedeći tjedan - osvrnuvši se time na činjenicu da Hoffenheim u sljedećem kolu igra protiv posljednjeplasiranog Darmstadta, utakmicu u kojoj će tri boda biti imperativ.

- Da bi uspjeli u tome, fluktuacije u izvedbi moraju prestati. Često smo igrali dobro, a onda je sedam dana kasnije bilo obrnuto. Bilo je sjajno danas, ali ne možemo to samo pokazati u dva od 34 dana utakmica - zaključio je.

Ovim pogotkom, Kramarić je stigao do svog 11. bundesligaškog gola u sudačkoj nadoknadi. Time se izjednačio s Claudiom Pizarrom, s kojim sada dijeli drugo mjesto na "vječnoj ljestvici". Jedini čovjek s više golova u sudačkoj nadoknadi je, sada već i legendarni, Robert Lewandowski (16).

Linker
04. svibanj 2024 14:49