SVJETSKA PREMIJERA U ŽENEVI

Novi Volvo XC60 ozbiljna prijetnja njemačkim odlikašima

U novi XC60 ugrađivat će se i nagrađivani hibridni T8 motor koji razvija 407 KS, a do stotke stiže za 5,3 sekunde
 Ivan Lacković

Danas je svjetsku premijeru u Ženevi imao novi Volvo XC60. Nasljednika uspješnog modela čeka težak zadatak budući da je prethodnik imao tržišni udio od 30 posto ukupne prodaje Volva (gotovo milijun prodanih primjeraka). Novi XC60 dizajnerski prati svog većeg brata, model XC 90.

Ivan Lacković

Novi XC60 jedan je od najsigurnijih automobila na svijetu. Tako je "napucan" različitim sustavima sigurnosti. Uz standardne sustave poput automatskog kočenja u slučaju nailaska na prepreku i sustava detekcije mrtvog kuta tu je i "Oncoming Lane Mitigation" sustav koji pomaže u izbjegavanju potencijalnih frontalnih sudara. Kao opcija se nudi i napredni poluautonomni sustav vožnje.

Foto: Volvo

U novi XC60 ugrađivat će se nagrađivani hibridni T8 motor koji razvija 407 KS, a do stotke stiže za 5,3 sekunde. Osim toga, u ponudi će biti širok izbor benzinskih i dizelskih motora. Jedna od zanimljivih inovacija je i sustav koji pročišćava zrak koji dolazi u kabinu. Proizvodnja kreće sljedeći mjesec u Švedskoj, a kod nas bi trebao doći u rujnu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:29