POČELO JE!

ANALIZA PRVE EPIZODE GRAND TOURA: očekivano mnogo jurnjave i dobre zafrkancije u top produkciji

Nakon dugih 19 mjeseci čekanja, mnoštva trailera i fotki sa snimanja, napokon je počeo Grand Tour.
 Amazon Prime

Prva epizoda emitirana je noćas, a kao što smo i navikli od popularnog trojca, donijela je mnoštvo zabava i jurnjave! Donosimo pregled nekih od detalja iz prve epizode...

Na samom početku epizode Jeremy iz Londona odlazi u Los Angeles, gdje sjeda za upravljač modificiranog Forda Mustanga, a ubrzo mu se pridružuju Hammond i May, nakon kojih stiže cijela skupina automobila. Riječ je o sceni koja je ujedno i najskuplja u povijesti televizije, a podsjeća na isječak iz filma Mad Max Fury Road.

Ovako izgleda šator iz kojeg trojac vodi emisija, a zanimljivo da bi mogao upravo taj šator jedan dan možda mogao doći i u Hrvatsku.

Humora nije nedostajalo, a upravo to je ono što izdvaja ovaj trojac od ostalih automobilističkih emisija.

Kakva bi to emisija bila kada ne bi bilo trkaće staze? Grand Tour je predstavio stazu pod nazivom "Ebola Drome", a zanimljivo kako je oblik staze vrlo sličan obliku virusa Ebole. Clarkson je izjavio kako je staza mnogo jeftinija od Silverstonea, a da mu je ujedno i draže voziti se po njoj.

Za vožnju po stazi i postavljanje vremena zadužen je vozač Mike Skinner, kojeg u emisiji nazivaju "The American".

Prvi auto koji se našao na testu i odvozio stazu je BMW M2, a vrijeme koje je postigao iznosi minutu i 23 sekunde.

U ovoj epizodi prikazan je i test "svetog trojstva" superautomobila. Aute je osim voditelja provozao i bivši vozač F1 Jerome d'Ambrosio.

I dok su Clarkson i Hammond u jurilicima uživali i izvan staze, May nije bio te sreće jer njegov auto nije bio legalan za cestu.

Glavni problem za većinu gledatelja izvan SAD-a predstavlja nemogućnost gledanja emisije. Naime, zasad pristup Amazon Prime-u imaju samo SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka i Japan. Ipak, ako je vjerovati voditeljima, taj problem će biti ubrzo riješen. Naime, od studenog će gledanje biti omogućeno u velikom broju novih zemalja, a nadamo se kako će među njima biti i Lijepa naša. Obavijesti o razvoju situacije možete dobivati na mail ako se prijavite na linku. Dotad preostaje gledanje isječaka i slika koje se pojavljuju na internetu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 10:25