AKTUALNO

CITROËN Početak novog doba s modelom Technospace

Koncept francuskog jednovolumena postavlja smjernice u kreiranju budućih modela

Citroën je od pojave prve Xsare Picasso do danas preko modela C4 Picasso, Grand C4 Picasso i C3 Picasso ostvario uspješnu priču te se afirmirao kao lider u segmentu kompaktnih monovolumena. Dosad je prodano gotovo tri milijuna vozila, a novi koncept Technospace navještava budući kompaktni monovolumen koji će Citroën lansirati u drugoj polovini 2013. godine.

Novo razdoblje znači rekordno niskoj emisiji CO2 od 98 g/km, koju postiže s pomoću nove modularne platforme EMP2 (Efficient Modular Platform 2) koja spaja učinkovitu arhitekturu i optimiziranu masu. Potom, brojne tehnologije u službi udobnosti, uključujući sučelje osjetljivo na dodir s panoramskim ekranom od 12 inča visoke rezolucije te kompaktne dimenzije d/š/v 4,43 m /1,83 m /1,61 m uz iznimnu prostranost s rekordnim obujmom prtljažnika od 537 litara.

Vanjski izgled dolazi u prepoznatljivom stilu dinamičnih linija s neobičnim svjetlima sprijeda te svjetlima s 3D efektom koja su inspirirana najnovijim Citroënovim konceptnim vozilima. Koncept će javnosti biti prikazan na skorašnjem Automobilskom sajmu u Ženevi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 14:17