NOVITET

DACIA LOGAN MCV Veliki karavan, niska cijena

Dacia s Loganom u karavanskoj izvedbi nastavlja niz praktičnih, a cijenom dostupnih modela

Prvi Logan MCV u prodaji je od 2006., a do sada je prodano 340.000 primjeraka u četrdesetak zemalja. Sada je na tržište stigla nova generacija MCV izvedbe koja se diči suvremenim vanjskim izgledom i privlačnom unutrašnjošću. Usto, velikodušan je to i praktičan model s prostranom unutrašnjošću s pet sjedala pune veličine i s prtljažnikom obujma 573 litara.

Već od prvog paketa opreme novi Dacia Logan MCV nudi znatnu udobnost, sigurnost i praktična poboljšanja poput ESC-a, servoupravljača, bočnih zračnih jastuka i preklopive stražnje klupe djeljive u omjeru 2/3-1/3. Tu je i korisna oprema koja obuhvaća multimedijski sustav MediaNav, regulator i ograničivač brzine, stražnje parkirne senzore i način vožnje ‘Eco’. Poput novog Logana i novog Sandera, novi Logan MCV na izbor nudi jedan benzinski motor: 1.2 16V sa 75 KS koji se pokazao robusnim i ekonomičnim u pogledu uloženo/dobiveno.

Novi Logan MCV također je dostupan s dva 1.5 dCi dizelska motora snage 75 i 90 KS koji udovoljavaju normama Euro 5. Dostupan je i s 1,2-litrenim, 16-ventilskim motorom od 75 KS koji pokreću benzin i LPG radi još manjih troškova uporabe i smanjenja ispuštanja CO2 na 120 g/km pri plinskom pogonu. Kao i kod ostalih Dacijinih vozila na plin, vozač jednostavnim mehanizmom bira između benzina i plina. S obzirom na to da plin stoji manje od šest kuna, očito je kako je riječ o štedljivijoj opciji. Prodaja novog Logana u Hrvatskoj već je startala po cijeni od 64.700 kuna za početni model s benzinskim motorom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:40