LIMITIRANO IZDANJE

Do novih ekstrema: Volkswagen predstavio posebno izdanje Golfa R ‘333‘ koji košta 76.000 eura

Golf R 333 temelji se na Golfu R Performance s kojim dijeli isti pogonski sklop, ali košta 18.500 eura više

Volkswagen Golf R 333

 Volkswagen AG

Volkswagen je predstavio Golf R 333, potpuno novo posebno izdanje. Model se temelji na Golfu R Performance, no završen je u "Lime" žutoj nijansi koja je u kontrastu s crnim krovom i crnim 19-inčnim naplatcima umotanim u polu "slick" gume.

image

Volkswagen Golf R 333

Volkswagen AG

Pridružuju im se LED Matrix prednja svjetla, grafika "333" i Akrapovič ispušni sustav s prigušivačima od titana. Kabina je suzdržanija, ali kupci će pronaći sportska sjedala presvučena Nappa kožom, vrhunski audio sustav Harman Kardon i oznaku s rednim brojevima na instrumentnoj ploči.

image

Volkswagen Golf R 333

Volkswagen AG

Također možemo vidjeti ukrase poput karbonskih vlakana, sjajne crne naglaske i plave kontrastne šavove. Volkswagen je primijetio da automobil dolazi s izborom sustava za pomoć u vožnji, uključujući prilagodljivi tempomat sa stop and go funkcijom. Pridružuju mu se Lane Assist, Emergency Assist, Travel Assist i sustav stražnje kamere.

image

Volkswagen Golf R 333

Volkswagen AG

Snagu osigurava poznati 2,0-litreni četverocilindrični motor s turbom koji simbolično proizvodi 333 KS (245 kW) i 420 Nm okretnog momenta. To modelu omogućuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,6 sekundi, prije nego što postigne najveću brzinu od 270 km/h.

image

Volkswagen Golf R 333

Volkswagen AG

Te su brojke prenesene iz Golfa R Performance, a možemo pretpostaviti i sedamstupanjski mjenjač s dvostrukom spojkom i sustav pogona na sva četiri kotača. U planu su također simbolične 333 jedinice, a njemački kupci mogu naručiti model od sutra, 2. lipnja. Početak proizvodnje planiran je za rujan, a isporuke sljedeći mjesec.

image

Volkswagen Golf R 333

Volkswagen AG

Međutim, cijena počinje od 76.410 eura. To je nečuvena brojka, pogotovo kada uzmete u obzir da sličan Golf R Performance počinje s 57.985 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:35