STRADAO U HRVATSKOJ

Ford Sierra Cosworth na čelu pogrebne kolone: Posljednji ispraćaj Craiga Breena tjera suze na oči

Breenov lijes bio je ogrnut irskom zastavom, a nosilo ga je šest ljudi, uključujući suvozača Jamesa Fultona
 wrc tv italy/instagram/screenshot

Craig Breen, irski vozač koji se ove godine natjecao za momčad Hyundai Motorsport, smrtno je stradao prošloga četvrtka tijekom trening vožnje u Hrvatskoj na dionici između Starog Golubovca i Lobora. Tragična nesreća dogodila se na dionici ceste koja je bila zatvorena za promet.

image

Mjesto pogibije Craiga Breena

CROPIX

Hyundai, kojim je upravljao Breen, izletio je s ceste i prednjim lijevim dijelom udario u stup, a njegov suvozač James Fulton, s kojim je suradnju počeo krajem prošle sezone, nije teže ozlijeđen u nesreći.

image

Craig Breen

AFP

Irski vozač koji je imao samo 33 godine pokopan je prošle subote u pratnji pogrebne povorke koju je predvodio njegov privatni Ford Sierra Cosworth.

image
RTE News

Breenov lijes bio je ogrnut irskom zastavom, a nosilo ga je šest ljudi, uključujući suvozača Jamesa Fultona.

‘Ovo je nevjerojatno tužan dan‘ - rekao je župnik Kieran O‘She prisutnima tijekom mise.

‘Craigov kratki život je gotov. Opraštamo se od osobe koja je na svom kratkom životnom putu mnogima donijela sunce i radost. On je živio svoj san. Naše su suze pomiješane sa zahvalnošću. Najbolja počast Craigu je izaći van i živjeti svoje živote‘ - rekao je O‘She.

33-godišnji irski vozač sudjelovao je u Svjetskom prvenstvu u reliju (WRC) 14 godina u momčadi Forda, Citroëna i Hyundaija s kojim je u Švedskoj osvojio svoje prvo pobjedničko postolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:40