AKTUALNO

FOTO: BMW SERIJE 3 Novi benzinac sa tri cilindra i hibrid

Kod nove generacije uz blagi facelift najveće su promjene ispod poklopca motora

BMW serije 3 upravo je zakoračio u peto desetljeće života. Značajan jubilej Bavarci su obilježili predstavljanjem redizajnirane izvedbe pete generacije koja se na tržištu nalazi već tri godine.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Prvi pogled na dotjeranu trojku otkriva da značajnijih promjena nema. Najveća vizualna novost su prednji farovi sada dostupni kompletno u LED tehnologiji, a uz diskretno obnovljeni branik, trojka nudi veći izbor boja te nove aluminijske naplatke. Minimalno je dotjerana i unutrašnjost s novim presvlakama, izmijenjenim head-up displejom te kromiranim otvorima ventilacije.

Značajnije novosti skrivene su ispod prednjeg poklopca. Među 11 motora s ostvarenim Euro6 standardima, nalaze se četiri benzinca (136 do 326 KS) i sedam dizelaša (116 do 313 KS), ali i hibridna Plug-In verzija (330e) koju pokreće 252 KS. Autonomija vožnje isključivo na struju iznosi 35 kilometara, ubrzanje s mjesta do stotke traje 6,3 sekundi dok prosječna potrošnja iznosi 2,1 litru.

Ulazni benzinac (118i) sada je pokretan 1.5 litrenim trocilindarskim turbomotorom sa 136 KS dok je glavni novitet u ponudi motora 3.0-litreni turbo 6-cilindarski benzinac sa 326 KS koji će pokretati izvedbu 340i (zamjenjuje 335i). Na koncu, facelift je zahvatio i najsnažniji model u ponudi M3. Prodaja redizajnirane trojke kreće krajem ljeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 10:22