AKTUALNO

FOTO: POKAZAN Opel Insignia Country Tourer, kompromis između klasičnog karavana i SUV-a

Iako su službene fotografije već objavljene, ovaj će crossover premijeru za javnost imati u rujnu na Salonu u Franfkurtu
 Opel

Nakon što je Opel predstavio svoju novu uzdanicu Insigniju o sve detalje i dojmove iz vožnje možete pročitati u novom broju, Opel je objavio službene slike i specifikacije Insignije Country Tourer. Riječ je modelu za koji očito i dalje ima podosta zanimanja na tržištu. Naime, marke poput Audija, Volva, a nedavno i Mercedesa već neko vrijeme nude kupcima opcije povišenih karavanskih izvedbi koji služe kao kompromis između klasičnog karavana i SUV-a, a s prošlom generacijom Insignije na taj potez su se odlučili i u Opelu, dok je sada došao atraktivan nasljednik.

U odnosu na običnu karavansku verziju, Insignia Country Tourer je za 20 mm udaljenija od tla. Što se dizajna tiče, uz prepoznatljive linije Insignije Sports Tourer, na Country Toureru se ističu plastični branici i blatobrani, što je provjerena formula već viđena kod modela poput Audijevog Allroada, Škodine Scout verzije ili Mercedesa All-Terrain.

Opel

I dok kod većine modela na tržištu robustan "off road" izgled nije popraćen voznim karakteristikama po terenu, kod nove Insignije Country Tourer to ne bi trebao biti slučaj budući da će sve verzije dolaziti s novorazvijenim pogonom na sve kotače i Torque Vectoring sustavom. Jedan od glavnih aduta, uz spomenuti pogon svakako je prtljažnik koji broji čak 1665 litara kada se preklope stražnja sjedala, što je 130 litara više u odnosu na prethodnika.

Opel

Većina tehnoloških komponenti poznata je iz obične limuzinske i karavanske verzije, pa se tako nude LED matrix svjetla te sustavi sigurnosti poput sustava automatskog kočenja, upozorenja na prelazak trake, adaptivnog tempomata...Iako su službene fotografije već izašle, za premijeru će trebati pričekati rujan budući da su iz Opela odlučili kako Insigniju Country Tourer predstaviti tek na Salonu u Frankfurtu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 06:10