AKTUALNO

FOTO, VIDEO: Ovo je Renault Arkana kojeg već nazivaju BMW-om X4 za male pare!

 
 Renault

Prvo je krenulo sa SUV modelima, a onda su proizvođači počeli nuditi i "SUV Coupe" modele (koliko god taj naziv zvučao suludo). Najčešće je riječ o modelima premium proizvođača, no sada je Renault odlučio predstaviti svoju viziju jednog takvog modela. Riječ je o modelu službenog imena Arkana (da, dobro ste pročitali...) koji u proizvodnju kreće iduće godine. Mnogi su nakon prvih slika već krenuli s komentarima kako je riječ o "BMW-u X4 koji možete dobiti za male pare". U galeriji pogledajte kako Arkana izgleda i procijenite sami jesu li usporedbe opravdane:

Foto: Renault

Ovaj SUV c-segmenta ističe se masivnim prednjim dijelom na kojem dominiraju LED svjetla poznata iz Talismana, plastičnim oblogama blatobrana i 19-inčnim naplacima uz koje vožnja po terenu vjerojatno neće biti najudobnija. Ipak, budući vlasnici vjerojatno će se većinom držati asfaltiranih puteva...

Ako vam se ovaj model sviđa, imamo loše vijesti. Prodaja koja kreće iduće godine zasad će biti rezervirana za tržište Rusije i nekih zemalja Azije, no u Europi je se, barem prema prvim informacijama, ne očekuje. Treba napomenuti kako s ovim modelom u Rusiji (gdje će se i proizvoditi) Renault ima ozbiljne planove, budući da su prošle godine na tom tržištu prodali 448,270 primjeraka, s ovim SUV-om planiraju dodatno poboljšati ove brojke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 12:26