NOVITET

FOTOGALERIJA: BMW DISKRETNO osvježio Seriju 4 Coupe, GranCoupe i Cabriolet

Nova osvježena Serija 4 na tržište odsad dolazi s još izražajnijim stilom i s dosta novosti i finog podešavanja ispod lima
 BMW

Od 2013. godine kada je započela prodaja BMW-a Serije 4 Coupe do danas je prodano 400.000 primjeraka Četvorke u svim izvedbama, pa su se u BMW-u odlučili za kuru diskretnog osvježavanja. Redizajnirana LED prednja svjetla preuzimaju mjesto ksenonskih svjetala. Svi modeli su standardno opremljeni LED prednjim svjetlima za maglu. LED stražnja svjetla s kojima je BMW Serije 4 po prvi puta opremljen daju dodatni naglasak snažnom izgledu automobila. Dorađeni otvori za zrak, bočne linije i novi stražnji spojler dodatni su upečatljivi detalji.

Foto: BMW

U unutrašnjosti, novi galvanizirani detalji, kromirani detalji i središnja konzola u crnoj izvedbi visokog sjaja pojačavaju osjećaj ekskluzivnosti i visoke kvalitete. Još jedan vizualni naglasak je dvostruki prošiv na ploči s instrumentima, dok tri nove boje presvlaka i tri nova rješenja za unutarnje uređenje pružaju još veći izbor kada se radi o personalizaciji dizajna u unutrašnjosti. Opcionalno dostupan navigacijski sustav Professional za BMW serije 4 sada ima novo intuitivno sučelje čime je korištenje sustava još lakše, a povezani sadržaj je uvijek ažuriran što upravljanje čini još intuitivnijim za korisnike. Auto se može opcionalno opremiti s multifunkcionalnim instrumentalnim vozačkim zaslonom dajući korisniku mogućnost različitih opcija za vizualizaciju ovisno o odabranom modu vožnje pomoću Driving Experience kontrolera.

Novost su i dvije posebne boje: Snapper Rocks Blue i Sunset Orange kao i jedan novi dizajn naplataka. Usto, obilje dodatnih opcija opreme nudi mnoštvo mogućnosti za prilagodbu automobila vlastitom ukusu. Ispod lima, BMW Serije 4 Coupe i BMW serije 4 Gran Coupe sada dolaze s čvršćim postavkama ovjesa koji omogućuje sportskije upravljanje bez utjecaja na udobnost. Bočna i uzdužna dinamika su poboljšane, nevezano uz opterećenje. To se ne odnosi samo na standardni ovjes, nego i na M Sport i prilagodljivi ovjes. Svi novi modeli BMW-a serije 4 sada imaju još bolju uzdužnu i poprečnu stabilnost i upravljivost koja još bolje komunicira s ostalim sustavima. Modeli BMW 430d i BMW 430i naviše mogu se direktno u tvornici opremiti gumama prilagođenim visokim performansama.

Svi benzinski i dizelski motori su četverocilindrični i opremljeni TwinPower Turbo tehnologijom. Tri benzinska motora (BMW 420i, BMW 430i i BMW 440i) i tri dizelska motora (BMW 420d, BMW 430d, BMW 435d xDrive) dostupna su za sve modele novog BMW-a Serije 4. Snaga modela pogonjenih benzinskim motorima seže od 184 KS u BMW-u 420i 326 KS u BMW-u 440i. Kada se radi o dizelskim motorima, raspon snage se kreće 190 KS u BMW-u 420d do 313 KS u BMW-u 435d xDrive. Usto, BMW Serije 4 Gran Coupe je dostupan s dodatnom dizelskom varijantom – BMW 418d od 150 KS.

Sveukupno dvanaest varijanti modela dostupno je s opcijom BMW xDrive, dok BMW 435d xDrive dolazi standardno s inteligentnim sustavom pogona na sva četiri kotača – za Coupe, Cabrio i Gran Coupe. Modeli M4 Coupe i M4 Cabrio sada dolaze standardno s adaptivnim LED prednjim svjetlima u cijelosti. Novodizajnirana potpuno LED stražnja svjetla osvježavaju izgled i daju mu tehničku privlačnost. Osim toga, brojne stilske preinake daju kabini sportskog BMW-a serije 4 profinjeno ozračje. Dva M4 modela imaju najnoviju verziju navigacijskog sustava Professional i ostale funkcije ConnectedDrive sustava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 12:43