KOMPAKTNI FORD

FOTO/VIDEO: NOVI FOCUS s licem Aston Martina

Na salonu u Ženevi premijeru će doživjeti osvježeni Ford Focus (dopunjeno)

Baš kao što se i očekivalo: novi Ford Focus u osvježenom izdanju na tržište uskoro stiže s velikom maskom hladnjaka po uzoru na Aston Martinove modele. Slično je več prokušano kod gradske Fieste i modela Fusion za američko tržište, te nedavno pokazane konceptne luksuzne limuzine Vignale.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Prve fotografije modela koji će uskoro premijeru doživjeti na Salonu automobila u Ženevi iscurile su na internet jučer kada smo ih i objavili, a danas su objavljene službeno. Možete ih pogledati u fotogaleriji. Ukupno, promjene izgleda prednjeg dijela su dobrodošle, no straga nisu toliko dramatične gdje ih gotovo ni nema, osim nove grafike svjetala. U unutrašnjosti sada dominira veći multimedijski zaslon na središnjoj konzoli, a novi je i dizajn upravljača.

U motornoj su ponudi sada 1,5-litreni EcoBoost benzinac sa 150 i 180 KS, te 1,5-litreni TDCi sa 95 i 120 KS. Mali 1,0-litreni EcoBoost benzinac postiže emisiju CO2 manju od 100 g/km dok je 2,0-litreni dizelaš sa 150 KS sada štedljiviji za 14 posto. U Fordu tvrde da su još poboljšali ionako dobre vozne osobine serijom dorada na ovjesu, amortizerima i upravljaču, a dodali su i dorađeni ESP te napredni sigurnosni sustav Pre-Collision sustava. Poznati Active City Stop sustav sada djeluje do brzine od 50 km/h (ranije do 30 km/h). O paprenoj izvedbi ST za sada još nema nikakvih vijesti, no sve su glasnija šaputanja kako se ponovo sprema top izvedba RS.

POGLEDAJTE VIDEO:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:40