AKTUALNO

FOTO/VIDEO: RENAULT KADJAR Atraktivan SUV nastao na bazi Qashqaija

Novi kompaktni SUV Kadjar za broj je veći od modela Captur

Renault je u Parizu pokazao potpuno novi Kadjar, atraktivan SUV C segmenta koji je izrastao na osnovi Nissana Qashqai i s kojim dijeli brojne komponente, od platforme i ovjesa do motora. Izgledom i skladnim proporcijama sličniji je modelu Captur i miljama daleko od osrednje uspješnog SUV-a Koleos koji se sklapao u pogonima Samsunga (partner Renaulta) u Južnoj Koreji. Prodaja novog Kadjara u Europi započinje ovog ljeta, a kasnije i diljem svijeta uključujući i Kinu gdje je Renault otvorio pogon za proizvodnju, pa će se Kadjar tretirati domaćim proizvodom.

Renault Kadjar se ističe fluidnim, atletskim vanjskim izgledom, a istodobno su u unutrašnjosti upotrijebljeni kvalitetni materijali, uz veliku posvećenost kvaliteti izrade. Kada stigne u prodaju biti će dostupan s pogonom na sve ili samo na prednje kotače, dok kompaktnim dimenzijama (4,45 metara duljine i 1,84 metra širine) jamči sjajnu upravljivost u gradu. Kao i kod Qashqaija međuosovinski razmak iznosi 2,65 metara pa je osigurana prostrana unutrašnjost te solidan prtljažnik obujma 472 litre (42 litre veći od onog u Qashqaiju).

Uz suvremenu opremu i obradu unutrašnjosti vrhunske kvalitete, Renault Kadjar s multimedijskim sustavom R-Link 2 nudi i napredno povezivanje te najnovije sustave pomoći u vožnji koji jamče opušteno iskustvo za upravljačem. Renault Kadjar pokreće paleta učinkovitih motora koji ga smještaju na sam vrh segmenta u pogledu niske potrošnje goriva i emisije CO2. Dakle možemo očekivati 1,5-litreni dizelaš sa 110 KS, 1,6-litreni dizelaš sa 130 KS te mali turbobenzinac 1.2 Tce sa 115 KS. Premijera je najavljena za salon automobila u Ženevi ovog proljeća.

POGLEDAJTE VIDEO:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 23:28