Harley druženje  

Harley Davidson Rally Čak 450 vlasnika Harleya protutnjalo Zagrebom

Premijerno izdanje zagrebačkog Harley Davidson Rallyja, koje će se ubuduće tradicionalno organizirati početkom lipnja, okupilo je slikovite vlasnike kultnih američkih motocikala iz čitave Europe
 Ranko Šuvar / CROPIX

Prvi zagrebački Harley Davidson Rally održan sredinom svibnja okupio je čak 450 vlasnika i zaljubljenika u kultne američke motocikle te ponudio rijetko viđen spektakl. Bugarska, Finska, Nizozemska, Ukrajina…, samo su neke od zemalja iz kojih su doputovali vozači na Harleyima, od kojih su neki prevalili i preko tisuću kilometara kako bi se pojavili u Zagrebu. Dvodnevni susret u organizaciji domaće udruge vlasnika “Pleter Chapter Croatia” započeo je okupljanjem na zagrebačkim Oranicama te vožnjom prema Samoboru, gdje se na središnji Trg kralja Tomislava smjestilo više od 200 motocikala.

Foto: Ranko Šuvar/ CROPIX

Ne treba reći da su prolaznici bili oduševljeni, kao uostalom i vlasnici obližnjih kafića koji su sa zadovoljstvom ugostili zanimljivo društvo. Nakon dvosatnog druženja sudionici susreta zaputili su se prema Zagrebu, protutnjali Gornjim gradom i parkirali se u Tkalčićevoj ulici. Slično kao i u Samoboru, ni ovdje nije nedostajalo dobre zabave. Ipak, nije se pretjeralo, jer je bit okupljanja bila upozoriti na sigurnost motociklista. Upravo stoga vozači su bili odjeveni u reflektirajuće prsluke, a pratila ih je i policija.

Drugog dana druženje je bilo organizirano na Oro trgu u Oroslavlju, gdje je odabrana i najbolja prerada susreta – narančasti Harley-Davidson Street Bob FXDB103, čiji ponosni vlasnik Daniel Ćuk živi upravo u Oroslavlju.

Ukratko, dobre zabave nije nedostajalo i zamisao da zagrebački Harley Davidson Rally postane tradicionalno okupljanje početkom lipnja svakako ima budućnost.

Nije Harley za mlade i lude

Najstariji sudionik okupljanja bio je Ivan Kunetić (72) iz Zagreba, u motorističkim krugovima poznat i

kao “Deda”. Na druženju s ljubiteljima Harley-Davidsona pojavio se i pjevač Sandi Cenov, i sam vlasnik kultnog američkog motocikla. Vlasnici Harleya u Zagreb su doputovali iz Bugarske, Nizozemske i Finske, a najviše kilometara napravila je Olga iz Odese. Glavna fešta uz svirku uživo održana je u Oroslavlju, a sav prikupljen novac na susretu bit će doniran jednoj zagrebačkoj ustanovi za djecu s poteškoćama

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 19:23