SVE KOPIRAJU

Hiperautomobil za ‘kikiriki‘: Besramna kopija iz Kine. Ovaj ‘Chiron‘ košta manje od 5000 eura

Automobil naziva Shandong P8 umjesto W16 motora s četiri turba i 1500 KS koji ima Chiron, za pogon koristi skromni električni motor

Shandong P8

 Shandong

Kad su automobili u pitanju Kinezi su već iskopirali sve vrijedno spomena, pa nije ni čudo da se sada pojavila i kopija Bugattija Chirona i to za samo 4700 eura. Za razliku od originala, ova besramna kopija ne pruža sportske vozne osobine koje oduzimaju dah, već nešto sasvim suprotno, vožnju na struju brzinama kojim će automobil uglavnom biti smetnja u prometu.

image

Shandong P8

Shandong

Automobil naziva Shandong P8 umjesto W16 motora s četiri turba i 1500 KS koji ima Chiron, za pogon koristi skromni električni motor sa samo 3,35 KS. Ne nismo krivo napisali, njegov motor slabiji je od većine onih koji pokreću moderne skutere.

image

Shandong P8

Shandong

Baterija napona 72 Volta omogućuje maksimalni doseg od 150 km. Maksimalna brzina u teoriji iznosi 65 km/h, no kako ovaj automobil u Kini spada u kategoriju onih s kojima se može upravljati bez vozačke dozvole B-kategorije, brzina je zakonom ograničena na 50 km/h.

image

Shandong P8

Shandong

Iako je brz poput običnog skuters 50 kubika, kineski Bugatti nije baš minijaturni automobil. Dugačak je 410 cm, a u unutrašnjosti, za razliku od Bugattija nema dva, već četiri sjedala. “Automobil” se nudi u nekoliko dvobojnih kombinacija, a dizajnerski elementi neodoljivo podsjećaju na Chiron iako je već na prvi pogled jasno da se radi o vrlo lošoj kopiji.

image

Shandong P8

Shandong

U unutrašnjosti je kineski Bugatti opremljen dodirnim zaslonom od 7 inča, sportskim volanom, te multimedijalnim sustavom koji može prikazivati i video zapise. Kvaliteta izrade je očito vrlo daleko od Bugattijevih standarda, kao uostalom i sve drugo na ovom automobilu. Zanima nas kako će Bugatti reagirati na ovu besramnu kopiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:53