PRVI SVOJE VRSTE

I motocikli se elektrificiraju: Kawasakijev novi hibridni Ninja 7 službeno najavljena za Europu

Kawasaki još uvijek službeno ne navodi performanse sustava, ali navodno oba motora rade zajedno kako bi proizveli 60 KS

2024. Kawasaki Ninja 7 Hybrid

 Kawasaki

Kawasaki se sve više oslanja na električnu energiju. Proizvođač sada u svojoj ponudi ima jedan, ili dva električna motocikla. A sada i Ninja obitelj širi.

Kao što ime sugerira, ovaj motocikl pokreću dvia pogona. Tu je novi motor s unutarnjim izgaranjem obulma 451 ccm, a s električne strane, Kawasaki koristi elektromotor od 9 kW (oko 12 KS) kojeg pokreće baterija od 48 volti. Proizvođač opisuje ovu kombinaciju kao snažan hibridni sustav i također najavljuje da je to prvi svjetski serijski proizvedeni motocikl ovog tipa.

Kawasaki još uvijek službeno ne navodi nikakve performanse sustava, ali navodno oba motora rade zajedno kako bi proizveli oko 60 KS (43,5 kW). S funkcijom e-Boost snaga se tada može nakratko povećati do 69 KS (51 kW), što je slično Kawasakijevim potpuno električnim modelima - Ninja e-1 i Z e-1.

Prema Kawasakiju, Ninja 7 Hybrid po veličini i performansama najviše nalikuje motociklu s unutarnjim izgaranjem od 650-700 ccm. Vjerojatno se zato Kawasaki odlučio za ime Ninja 7. Kada je u pitanju potrošnja goriva, želite se više usredotočiti na modele s obujmom od samo 250 cc.

image

2024. Kawasaki Ninja 7 Hybrid

Kawasaki

Iako još nemamo potpune specifikacije, evo nekoliko stvari koje Kawasaki navodi kao značajke ovog potpuno novog motocikla:

  • Funkcija zaustavljanja u praznom hodu gdje se motor s unutarnjim izgaranjem zaustavlja kada motocikl potpuno miruje.
  • Automatski pretraživač početne pozicije koji automatski uključuje prvu brzinu kada motocikl miruje tako da možete odmah započeti vožnju ako je potrebno.
  • Walk Mode, koji omogućuje vožnju unatrag i naprijed pri maloj brzini.
  • TFT zaslon u punoj boji.
  • Tri načina vožnje: EV, Eco-Hybrid i Sport-Hybrid.
  • Nema poluge kvačila. Na upravljaču se nalazi prekidač s gumbom.
image

2024. Kawasaki Ninja 7 Hybrid

Kawasaki

Kawasaki je proizvođač koji prodaje svoje motocikle na više tržišta. Međutim, često lansira svoje nove modele u različitim regijama i u različito vrijeme. Od 6. listopada 2023. Kawasaki je najavio ovaj motocikl za europsko i britansko tržište. Informacije o cijenama i detaljne specifikacije bit će objavljene uskoro, ali trenutno nisu dostupne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:53