FOTO, VIDEO

JOŠ JEDNO PRIZNANJE LJEPOTAMA HRVATSKE ceste Like i jadranska magistrala idealan ambijent za promociju novog Bentleya GT Continentala!

Potpuno novi Bentley Continental GT stigao je nakon 14 godina i na platformi Porschea Panamera. Ispod poklopca motora nalazi se 6,0-litreni W12 TSI motor snage 635 KS uz masivnih 900 Nm okretnog momenta
 Bentley

Bentley je napokon objavio slike i specifikacije nove generacije modela Continental GT, modela koji će ponovo pokušati pokoriti segment luksuznih grand tourera. Podsjetimo, Bentleyev Continental GT predstavljen je 2003. godine, a do danas nije doživio značajnije promjene osim blagog redizajna 2007. godine. Prilikom dizajniranja nove generacije kao uzor dizajnerima poslužio je koncept EXP 10 Speed 6. Međuosovinski razmak povećan je za 110 mm, dok je cijeli automobil od prethodnika širi za 25 mm, ali najveća novost svakako je nova MSB platforma koju koristi i Porsche Panamera. Ipak, iz Bentleya napominju kako je 82 posto dijelova izrađeno posebno za ovaj model, dok tek 18 posto posuđuju iz pojedinih modela Volkswagen grupe.

Foto: Bentley

Iako ukupna masa iznosi pozamašnih 2250 kg, riječ je o smanjenju od 85 kg u odnosu na prethodnika koje je ostvareno zahvaljujući upotrebi aluminija pri izradi karoserije. Najviše vizualnih promjena nalazi se stražnjem dijelu kojeg sada krase svjetla eliptičnog oblika koja mu daju dodatnu dozu elegancije. Ispod poklopca motora nalazi se 6,0-litreni W12 TSI motor snage 635 KS uz masivnih 900 Nm okretnog momenta. Uparen s 8-stupanjskom automatikom novi Continental GT do stotke juri za 3,7 sekundi, dok mu maksimalna brzina iznosi 333 km/h. Tu je i sustav "Bentley Dynamic Ride" koji poboljšava stabilnost automobila. Zahvaljujući zračnom ovjesu Continental GT nudi udobnost luksuzne limuzine ili dinamična svojstva sportskog automobila, ovisno o stilu vožnje koji vozač odabere.

Iz Bentleya ističu kako su posebnu pozornost posvetili dizajniranju unutrašnjosti. Tako je za unutrašnjost jednog Bentleya potrebno 10 kvadratnih metara drva. Uz digitalni kokpit ističe se i središnji 12,3-inčni ekran sa mogućnošću zakretanja. "Mi smo lideri u segmentu luksuznih automobila pa tako naši automobili, uključujući novi Continental GT postavljaju nove standarde u svojoj klasi", izjavio je izvršni direktor Bentleya Wolfgang Dürheimer. Proizvodnja će započeti krajem godine dok bi prve isporuke trebale krenuti na proljeće iduće godine. Svjetsku premijeru za javnost imat će na nadolazećem salonu u Frankfurtu, a kao što se može vidjeti sa slika (i videa), snimanje su odradili u Lijepoj našoj. Sudeći prema fotogtafijama, snimljen je u tajnosti, već prema praksi brojnih drugih proizvođača na jadranskoj magistrali kod Karlobaga i na skrivenim cestama Like. Podsjetimo, prethodni model (redizajn iz 2007.) također je snimljen nedaleko, na cestama otoka Paga.

POGLEDAJTE VIDEO:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:37