SVJETSKA PREMIJERA

Kineski udar na Corsu i Clio: Ovo je potpuno novi MG3, napokon stiže i u Europu

Pokreće ga kombinacija 1,5-litrenog benzinca i električnog motora

Novi MG3 

 AFP

Kineski MG je u Ženevi upravo skinuo plahtu s novog modela MG3 koji će po prvi puta biti dostupan kupcima diljem Europe (do sad se prodavao samo u Velikoj Britaniji).

Ovaj model ujedno je i prvi na kojem debitira MG-ova pogonska tehnologija Hybrid+ koja donosi prvi konvencionalni hibridni sustav bez priključka ugrađen u jedan model MG-a.

image
MG

Potpuno novi MG3 ima 1,5-litreni benzinski motor snage 75kW i električni motor snage 100kW, kao i odvojeni generatorski motor koji omogućuje široki raspon načina rada pogonskog sklopa. Motor je povezan s automatskim mjenjačem s tri brzine.

image
MG

Proizvodeći kombiniranu snagu od 143kW, MG3 Hybrid+ pruža ekonomičnu vožnju s potrošnjom od 4,4l/100km i emisiju 100g/km CO2. Tome pridonosi baterija od 1,83 kWh, koja omogućuje dulji domet vožnje samo na električnu energiju.

Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje osam, dok ono od 80 do 120 km/h traje samo pet sekundi.

image
MG

Vozači mogu birati između tri načina vožnje – Eco, Standard i Sport.

Eco način predviđen je za optimalnu uštedu goriva i vozačima pruža nježan odziv gasa, dok Standard pruža spoj ekonomičnosti i performansi te dobro funkcionira za većinu putovanja. Sport ima osjetljiviju kalibraciju, a izvlači najbolje iz kombinirane izlazne snage, pružajući neke od najboljih performansi u klasi hibridnih hatchback vozila B segmenta.

image
MG

Putnici u kabini na raspolaganju imaju 7-inčni digitalni zaslon s instrumentima, kao i 10,25-inčni multimedijski sustav.

image
MG

U seriji stiže satelitska navigacija, kao i integracija pametnog telefona putem značajke Apple CarPlay/Android Auto.

Ostala oprema uključuje klima uređaj, stražnje parkirne senzore i kameru dok više razine opreme uključuju kožne presvlake, ulazak bez ključa, grijana prednja sjedala i upravljač, kao i kameru od 360 stupnjeva.

image
MG

Što se tiče sigurnosti, MG dolazi s tehnologijom MG Pilot koja uključuje sustav pomoći pri zadržavanju trake sa sustavom upozorenja na napuštanje trake, prilagodljivi tempomat, upozorenje na frontalni sudar i pomoć pri vožnji u prometnim gužvama.

MG3 će na tržištu biti dostupan s jamstvom od sedam godina/150.000 km.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 13:30