ŠTO JE BILO, BILO JE

Kraj jedne ere: Renault Sport je mrtav, živjela njegova zamjena Alpine s modelima na struju!

Renault gasi kultnu značku ‘Renault Sport‘, a svi njegovi sportski modeli umjesto toga sada biti označeni kao Alpine
Renault i Alpine
 Renault

Francuski proizvođač automobila najavio je da je odjel 'Renault Sport' preimenovan u 'Alpine Cars', kao dio novih strateških planova Renault Grupe, koji su prvi put objavljeni još u siječnju.

image
Laurent Rossi
Profimedia

"Kao dio reorganizacije Renault Grupe po markama, ključno je da različiti subjekti koji čine poslovnu jedinicu nose naziv Alpine i utjelovljuju vrijednosti i ambicije marke", rekao je Laurent Rossi, izvršni direktor Alpine. „Alpine želi biti premium sportska marka kojoj su u prvom planu inovacije i tehnologija. Alpine sa svojom stručnošću i iskustvom u gradnji sportskih automobila glavna je karta u postizanju naših ciljeva. "

image
Alpine automobili
Alpine

Renaultov potez znači da će svi budući modeli visokih performansi dobiti Alpine značku umjesto oznake 'R.S.' koju su nosili neki od najbržih Renaulta Twingo, Clio i Megane u posljednjih 20 godina. Ispostavilo se da će isti ljudi koji stoje iza pločice ‘Renault Sport’ biti odgovorni za buduće Alpine modele i to je vrlo dobra vijest za ljubitelje francuskih jurilica.

image
Alpine na utrkama
DPPI/Paulo Maria/LiveMedia/Shutterstock Editorial/Profimedia

Alpine bi trebala postati 100-posto električna marka, već je najavljena i suradnja s Lotusom za novi sportski model automobila, a planira se i predstavljanje vruću verziju Renault 5 na baterije, kao i sportski crossover model.

image
Renault konferencija
AFP/AFP/Profimedia

"Postajući Alpina naši stručnjaci kreću u novu dinamiku, bogatu projektima izvedenim uz podršku timova Alpine Racing i svih tvrtki Renault Grupe. Ovo je izuzetno uzbudljivo vrijeme za naše inženjere ”, dodao je Robert Bonetto, direktor inženjeringa proizvoda tvrtke Alpine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 10:15