NOVITET

MINI CABRIO: NOVA generacija open-top šarmera bez premca

Vožnje bez krova za četvero te sjajne vozne osobine - užitak je zajamčen

Retro šarmer aktualne generacije dočekao je svoju izvedbu bez krova. Meki platneni krov izrađen je od visokokvalitetnih materijala s potpuno automatiziranim mehanizmom otvaranja i zatvaranja kao i funkcijom kliznog krova.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Novi je način rada, sada potpuno električan te je stoga vrlo tih. Šik: dostupan je i Mini Yours platneni krov s jedinstvenim tkanim uzorkom zastava Ujedinjenog Kraljevstva Union Jack. Otvaranje i zatvaranje platnenog krova te bočnih prozora traje 18 sekundi, što je moguće izvoditi i u vožnji pri brzinama do 30 km/h. Doprinos sigurnosti: integrirana zaštita od prevrtanja koja se automatski aktivira kad je to potrebno u sklopu komponenti koncepta sigurnosti koje su jedinstvene za ovaj kabriolet.

U usporedbi s prethodnikom novi je Mini Cabrio za 98 mm duži te 44 mm širi. Duži je i međuosovinski razmak (plus 28 mm) uz širi razmak između kotača (plus 42 milimetra sprijeda, plus 34 milimetra straga). Više je i prostora te praktičnosti u kabini za četvero putnika zahvaljujući novim prednjim sjedalima s većim hodom za podešavanje pa je i ulaz na stražnju klupu lakši, a gdje je sada klupa sa dužom sjedećom površinom. Prtljažnik je također porastao u odnosu na prethodnikov, a raspolaže sa 215 litara korisnog prostora sa zatvorenim krovom.

U ponudi su tri motora: nova generacija benzinskog 1,5-litrenog TwinPower turbo trocilindraša sa 136 KS u izvedbi Cooper te 4-cilindarski 2.0 turbo sa 192 KS u izvedbi Cooper S. Dizelsku ponudu zastupa 1,5-litreni 3- cilindaraš u dvije snage: sa 85 i 116 KS kod modela Cooper D. Mjenjač je uvijek 6-stupanjski ručni, dok 6-stupanjski automatski Steptronic dolazi uz doplatu.

Osjećaj u vožnji kao u gokarta jamči tvrđe podešen sportski ovjes, a tu je i sva sila elektronike koja brine za sigurnost poput dinamičke kontrole stabilnosti i trakcije te elektronska kontrola blokade diferencijala. Kod Cooper S izvedbe u ponudi je i sustav Performance Control.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 09:37