RESTAURACIJA

MODERNI KLASIK: Pogledajte Mercedes E60 AMG kao iz dućana

Dobar primjer kako osvježiti skupocjeni moderni klasik bez narušavanja stock stanja

Rijetka zvjerka devedesetih, istinska Mercedesova superlimuzina E60 AMG proizvedena je 1993, godine u tek 126 primjeraka. Specijalisti iz Overdrivea uhvatili su se osvježavanja jednog primjerka u sasvim solidnom stanju te ga s tek nekoliko zahvata doveli u stanje - ‘kao nov’.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Konkretni je primjerak u potpuno stock stanju tako nanovo lakiran jer je originalna boja s godinama izgubila sjaj, sve gumene brtve stakala i vrata su zamijenjene novima, a tek su originalne kočnice zamijenjene onima s modela S55 AMG (W220). Pritom motor i mjenjač nisu ni taknuti jer su bili u sjajnoj kondiciji s tek prijeđenih 100.000 kilometara. Osvježavanju unutrašnjosti prišlo se vrlo pažljivo kako se ne bi narušilo originalno stanje.

Plastika kokpita s nekoliko sitnih oštećenja presvučena je kožom, unutarnja strana krova presvučena je alkantarom, dok su, za današnje vrijeme već pomalo arhaični mahagonijski umeci, zamijenjeni novima od sjajnog klavirskog laka.

Dakle, dečkima iz Overdrivea bilo je potpuno jasno kako je to sasvim dovoljno za osvježavanje jedne ovakve legende u stock stanju, pa se obnovi prišlo vrlo minimalistički, ali kvalitetno te s ukusom. Ovakav Mercedes E60 AMG u stock stanju danas vrijedi između 100 do 150 tisuća eura, naravno ako vam ga netko uopće želi prodati, jer ovom će modernom klasiku cijena samo rasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 23:23