DIZAJN I INOVATIVNOST

Na jesen stiže novi C4: Solidniji i elegantniji u napadu na vrh klase!

Na jesenskom salonu u Parizu bit će predstavljen novi C4, koji je zamišljen kao najjači Citroënov adut

Šest godina nakon predstavljanja prvog modela C4, koji je na jesen 2004. zamijenio Xsaru, Citroën će na salonu u Parizu predstaviti model druge generacije. Francuski su stručnjaci uložili velik napor kako bi napravili model koji je u svemu za klasu bolji od dosadašnjeg te ima znatno veće izglede za tržišni uspjeh.

Već na prvi pogled uočava se lijep i privlačan stil koji nastavlja uspjeh nove serije modela C5, DS3 i C3. Privlačna i funkcionalna karoserija produžena je sa 428 na 433, proširena sa 177 na 179 i povišena sa 146 na 149 cm. Uz bolju iskoristivost prostora osiguran je pravi limuzinski komfor.

Masivna izvedba

Prtljažnik je povećan na čak 408 litara, što je najviše u kompaktnoj klasi. Korištenjem tehnologije laserskog zavarivanja ojačana je struktura karoserije, a s masom od 1250 do 1350 kg novi će C4 biti među najsolidnijim modelima kompaktne klase. Zbog toga bi sve osim osvajanja pet zvjezdica za sigurnost po Euro-NCAP-u bilo veliko iznenađenje. Velika je pozornost posvećena udobnosti pupnika. Solidnija izvedba, uz bogatiju opremu i bolje prigušenje buke pružat će znatno bolji ugođaj u vožnji. Ugrađena su i potpuno nova, anatomski oblikovana sjedala koja će osigurati tradicionalnu francusku udobnost. Tome će pridonijeti i dorađen ovjes koji će pružiti dobar kompromis stabilnosti i udobnosti u svim uvjetima.

Štedljivi i čisti

U paleti benzinskih motora bit će provjereni benzinci, od osnovnog 1.4 sa 90 KS do turba s izravnim ubrizgavanjem 1.6 THP sa 150 KS. Zanimljivija će biti dizelska ponuda s izvedbama 1.6 HDi sa 90 i 110 KS te 2.0 HDi - 140 KS. Veliko će iznenađenje biti dizelski hibridni model e-HDi, s potrošnjom nižom od tri litre i emisijom CO2 od samo 99 grama po kilometru. Prvi se trćišni primjerci očekuju krajem godine. O cijenama je prerano govoriti, no bit će zasigurno korektne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 22:04