aktualno

Najprodavaniji električni auto u Hrvatskoj pojeftinio: Evo koja je sada početna za Teslu Model Y

Model Y postao je ukupno najprodavaniji automobil u Danskoj, Finskoj, Islandu, Nizozemskoj, Norveškoj...

Tesla Model Y

 Tesla

S idejom da ubrzaju prijelaz mobilnosti na održivu energiju, ključni fokus za Teslu u 2024. je osigurati da njihovi modeli postanu dostupniji većem broju vozača. Cilj im je postići to korištenjem originalnih inženjerskih i proizvodnih procesa, čineći naše aktivnosti vremenski i financijski isplativijima.

Prenošenjem ovih poboljšanja učinkovitosti na klijente proizvod čine još pristupačnijim. Tako Model Y sada starta s cijenom od 42.990 eura (prije godinu dana 46.990 eura).

U 2023. godini isporuke vozila porasle su 38 posto na godišnjoj razini na 1,81 milijun, dok je proizvodnja porasla 35 posto na godišnjoj razini na 1,85 milijuna. U Europi su stotine tisuća vlasnika automobila zamijenili svoje automobile na benzin i umjesto toga odabrali Teslu.

image

Tesla Model Y

Tesla

Model Y postao je ukupno najprodavaniji automobil u Danskoj, Finskoj, Islandu, Nizozemskoj, Norveškoj, Švedskoj i Švicarskoj. Osvojio je titulu ukupno najprodavanijeg EV-a u nekoliko zemalja, uključujući Austriju, Hrvatsku, Dansku, Finsku, Francusku, Njemačku, Grčku, Italiju, Mađarsku, Island, Italiju, Luxemburg, Nizozemsku, Norvešku, Poljsku, Portugal, Sloveniju, Španjolsku, Švedsku i Švicarsku.

Naime, Model Y oborio je rekord iz 1986. za najprodavaniji automobil u jednoj godini u Danskoj, a Tesla je također oborio 33 godine star rekord za najprodavaniju marku na Islandu.

Dok se još čeka službena potvrda, vjerojatno će Model Y postati najprodavaniji automobil u Europi za 2023. Ova povijesna prekretnica potvrđuje njegovu jedinstvenu poziciju na tržištu, pružajući svestrano iskustvo kupcima. Model Y zadovoljava potrebe potrošača koji traže dugotrajna, praktična, učinkovita, sigurna i zabavna vozila. Također ima pristup više od 14.000 Tesla Superchargera u Europi te inovativnu i razvijenu mrežu postprodaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 09:28