DIGITALNI KLJUČ U OBLIKU MOBITELA

Nema više potrebe za ključem: novi BMW modeli moći će se otključavati - iPhoneom!

BMW digitalni ključ
 BMW

Ključ automobila predstavlja puno više od samog sredstva uz koje se ulazi u automobil. Dizajneri često pridodaju puno pažnje dizajnu, a prilikom kupnje automobila upravo "ključ u ruke" označava svojevrsni psihološki prelazak vlasništva na vas. Mnogi premium vozači danas nude impresivne ključeve koji imaju i digitalne zaslone i različite funkcije, a tu se posebno ističe BMW koji je sada odlučio napraviti još jednu novost. Naime, osim fizičkom ključa - najavili su kako će oni biti prvi proizvođač u čije ćete modele moći ulaziti uz pomoć - iPhonea! Pritom je sigurnost na najvišoj razini, pa se za otključavanje i paljenje motora potrebni Face ID ili Touch ID. U prijevodu, bez vašeg lica ili otiska prsta nema ni otključavanja.

image
BMW digitalni ključ
BMW

Ako automobil koristi više ljudi u obitelji, moguće je podijeliti "digitalni ključ" i ostalim članovima. Pritom vlasnik sam odabire razinu pristupa - može ovlastiti nekoga da otvori prtljažnik, da otključa automobil ili, na zadnjoj razini - da uz spomenute funkcije može i upaliti te samim time i voziti automobil. Pritom je moguće i ograničavati funkcije poput razine snage motora, razine glasnoće audio sustava i slično - što bi mogli koristiti roditelji prilikom posuđivanja roditelja svojoj djeci.

Što ako vam se baterija na iPhoneu isprazni? I po tom pitanju nema brige, budući da je koristi posebna rezerva energije uz koju je ova funkcija dostupna i do 5 sati nakon što se baterija isprazni.

image
BMW digitalni ključ
BMW

Ova funkcija bit će dostupna u BMW Serijama 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, X5, X6, X7, X5M, X6M i Z4, a bitno je da su modeli proizvedeni od 6. mjeseca ove godine pa nadalje. Modeli Apple iPhona koji podržavaju funkciju su XR, XS i novi Apple Watch.

Dakle, nema više ostavljanja BMW ključa na stolu kafića...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:48