Premijera

Opel je predstavio osvježenu gradsku Corsu s mild hibridnim benzincima i snažnijom električnom varijantom

Corsa se može pohvaliti novim značajkama, od svježeg lica s Intelli-Lux LED svjetlima do poboljšanog infotainmenta

Opel Corsa 2023.

 Opel

Gradska Opel Corsa sada četiri godine nakon lansiranja dobiva svjež izgled po uzoru na ostale modele u ponudi, poput Astre ili Grandlanda.

Međutim, uz dizajnerske inovacije, Corsa se može pohvaliti mnogim drugim značajkama, od Intelli-Lux LED prednjih svjetala do poboljšanog infotainmenta.

image

Opel Corsa 2023.

Pritom zadržava dimenzije i proporcije dosadašnje verzije, ali sada s novom estetikom s karakterističnom "Opel Vizor" crnom maskom hladnjaka koja je integrirana s LED prednjim svjetlima i logom marke u jednom elementu. Usisnici zraka u donjem dijelu odbojnika su veći i uočljiviji, dok se sada u sredini petih vrata prtljažnika nalazi natpis "Corsa" što djeluje svježe i elegantno.

image

Opel Corsa 2023.

Opel

Uz paletu novodizajniranih alu naplataka novost je i Grafik siva boja. Valja istaknuti i spomenuta adaptivna Intelli-Lux LED matrix prednja i duga svjetla, s 14 LED elemenata (umjesto dosadašnjih 8) koji omogućuju još sigurnije putovanje noću.

U ponudi su i nove tkanine sjedala te potpuno prerađeni kokpit koji se sada sastoji od dva 10 inčna zaslona ploče s instrumentima i središnjeg ekrana.

image

Opel Corsa 2023.

Opel

Ovdje su integrirani navigacijski sustav, usluge povezivosti te prepoznavanje glasovne naredbe "Hey Opel", kao i mogućnost primanja ažuriranja bežičnim putem. Nadalje, tu je i bežična veza s Apple CarPlay i Android Auto.

Opel Corsa ima i novu panoramsku kameru visoke rezolucije za vožnju unatrag, dok asortiman sustava pomoći za vožnju uključuje prilagodljivi tempomat, upozorenje na sudar s kočenjem u nuždi i bočnu zaštitu Flank Guard.

image

Opel Corsa 2023.

Opel

Motori: uvedeni su 48-voltnih mild hibridni benzinci od 100 KS i 136 KS, oba u kombinaciji s automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom dok je električna Corsa dostupna u dvije varijante snage od 136 KS odnosno 156 KS, koje mogu jamčiti do 357 km odnosno 402 km dometa u WLTP ciklusu.

image

Opel Corsa 2023.

Opel

Oba imaju istu bateriju od 50 kWh, s mogućnošću punjenja od 20 do 80 posto za oko 30 minuta brzim punjenjem od 100 kW.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 00:05