velike muljaže

Oprezno s luksuznim rabljenim automobilima iz Njemačke: Ovaj kupac se ‘opekao‘ za 120.000 eura

Čovjek iz Njemačke je u noćnim satima na parkiralištu kupio luksuzni automobil. Vrlo brzo uslijedilo je gadno iznenađenje

Lamborghini, ilustracija

 Profimedia

U jedan sat ujutro u Njemačkoj čovjek je kupio luksuznog Lamborghinija na parkiralištu restorana brze hrane, pri čemu je dvojici navodnih prodavača dao svoj automobil u vrijednosti 60.000 eura, te 70.000 eura u gotovini. Za to je dobio potvrde o registraciji i ključeve.

Kada je svog Lamba doveo na tehnički kako bi ga registrirao, saznao je da nije u potpunosti njegov. Naime, automobil se pokazao ukradenim, a Sud u Oldenburgu presudio je da muškarac mora vratiti sportski automobil pravom vlasniku u Španjolsku, piše Fenix Magazin.

Vlasnik vozila iz Španjolske iznajmio je svoj luksuzni automobil agenciji koja je iznajmljivala automobil drugima. Nakon što je najam istekao, vozilo je nestalo, a slučaj je prijavljen policiji.

Muškarac iz Njemačke je oglas o prodaji Lamborghinija vidio na internetu. Stupio je u kontakt s braćom koja su se pretvarala da žele prodati automobil za vlasnika koji živi u Španjolskoj. Prvo su se sreli u Wiesbadenu i dogovorili kako će vozilo predati novom vlasniku nekoliko dana kasnije. Prije toga vozilo je braći navodno trebalo za svadbeno putovanje.

image

Lamborghini (ilustracija)

Fenix

Braća su oko 23 sata stigla s višesatnim zakašnjenjem na sastanak na benzinsku postaju u Essenu i izjavila da ih je zaustavila policija. Kupoprodajni ugovor potpisan je te noći oko 1 sat ujutro u restoranu brze hrane. Kupcu je predočena prednja strana kopije osobne iskaznice navodnog vlasnika. Bilo je nepodudarnosti u imenima i adresama u kupoprodajnom ugovoru i potvrdama o registraciji.

Sud u Osnabrücku odbacio je tvrdnju da je muškarac iz Emslanda stekao imovinu “u dobroj vjeri”. Jer nije znao da prodavatelj koji je naveden u kupoprodajnom ugovoru zapravo nije vlasnik.

Kako navode njemački mediji, sud je ponašanje kupca ocijenio kao krajnje nesavjesno. Unatoč podnošenju originalnih potvrda o registraciji, sveukupne okolnosti su toliko upečatljive da je okrivljenik trebao biti sumnjičav, mišljenje je Suda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 09:55