poznati vlasnik

Ovaj rijetki Diablo VT Roadster Lamborghini je izradio samo za Donalda Trumpa 1997. godine. Sada se prodaje

Osim posebne boje, dodatna posebnost jest "Donald Trump 1997 Diablo" pločica postavljena na vratima vozača

Donald Trumpov Diablo

 Barrett-Jackson

Fantastični i rijedak Lamborghini Diablo VT Roadster iz 1997. moglao bi obogatiti kolekciju automobila nekog od kolekcionara diljem svijeta jer se sprema na aukciju, a poseban je po tome što mu je prvi vlasnik bio bivši američki predsjednik i magnat Donald Trump. Trump je posjedovao ovaj automobil otprilike pet godina, tijekom kojih je prešao tek 24.836 milja (46.137 km).

Ovaj izuzetni superautomobil iz 1990-ih bit će ponuđen na prodaju na događaju Barrett-Jackson u Scottsdaleu (SAD), a jednom je već mijenjao vlasnika i to 2016. godine s istaknutom cijenom od 460.000 eura.

image

Donald Trumpov Diablo

Barrett-Jackson

Ono što ga čini posebnim je činjenica da je Lamborghini omogućio Trumpu da ovaj Diablo specificira prema vlastitim željama, zahvaljujući posebnom odnosu s tom, tada još istinskom talijanskom kućom. Taj odnos mu je omogućio da vozi čak nekoliko Diabla u promotivne svrhe.

image

Donald Trumpov Diablo

Barrett-Jackson

Ovaj jedinstveni automobil dolazi u Le Mans plavoj boji, koja nije bila službeno dostupna 1997. godine. Dodatna posebnost jest "Donald Trump 1997 Diablo" pločica postavljena na vratima vozača. Trump je zadržao automobil do ljeta 2002., nakon čega su ga posjedovala još dva vlasnika.

Unatoč napomeni o "nedosljednosti kilometraže" do danas prema CarFax-u, ovaj automobil sa središnje postavljenim 5,7-litrenim V12 motorom koji razvija 492 KS i 585 Nm najvećeg okretnog momenta svejedno predstavlja zanimljiv primjerak za kolekcionare.

image

Donald Trumpov Diablo

Barrett-Jackson

Motor je vezan na 5-stupanjski ručni mjenjač, a pogon je izveden na sve kotače, omogućujući ubrzanje od 0-100 km/h za 4,1 sekundu i postizanje maksimalne brzine od čak 325 km/h.

Iako popis ne otkriva mnogo detalja o vozilu, važno je napomenuti da će se prodavati bez rezerve te dolazi s uputama za korištenje i alatom za popravak. Slični promjerci ali potpuno serijski dosad su vlasnike mijenjali za oko 350.000 eura. Izgleda da je vozilo u izvrsnom stanju, s očuvanom bojom i kotačima s pet krakova koji izgledaju gotovo kao novi.

image

Donald Trumpov Diablo

Barrett-Jackson

Pogledom u unutrašnjost primjećujemo dvobojni dizajn s analognim satom, digitalnim regulatorom klime, Alpine audio sustavom i H kulisom mjenjača. Iako procjena dražbe nije dostupna, valja istaknuti da je ovaj automobil jedan od samo 132 proizvedena za Sjedinjene Države između 1997. i 1999., čineći ga ne samo rijetkim, već i dodatno privlačnim zbog veze s bivšim predsjednikom Trumpom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 21:34