VOZILI SMO

RENAULT MEGANE S NOVIM LICEM lansiran na hrvatskom tržištu

Na HR tržište je stigla nova generacija modela Megane s početnom cijenom od 112.900 kuna

Po uzoru na Twingo, Clio i Fluence i Scenic, sada je na tržište stigla nova generacija modela Megane s prednjim krajem izvedenim u kućnom stilu. Sve karoserijske izvedbe – Berline (pet vrata), Coupé (tri vrata) i Grandtour (karavan) dobili su novi odbojnik, nove prednje maske i novi poklopac prtljažnika s velikim Renaultovim logotipom na sjajnoj crnoj podlozi, a tu su i nova dnevna svjetla.U Samoboru smo imali prilike vidjeti i da je osim svježeg izgleda novost i integrirano multimedijsko tablet-računalo Renault R-Link dostupan uz doplatu ili serijski (ovisno o modelu i paketu opreme).

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Tehnologija Renault R-Link omogućuje vam da ostanete povezani sa svijetom čak i u svojem automobilu. Ovaj sustav objedinjuje sve multimedijske funkcije, uključujući navigaciju, radio, telefoniranje slobodnih ruku s pomoću tehnologije Bluetooth te povezivost s mobilnim uređajima na čak 26 jezika. Izbornikom se upravlja putem zaslona osjetljivog na dodir koji je jednostavan i intuitivan za upotrebu, a sustavom se također može upravljati upravljačem na središnjoj konzoli. Druga je novost sustav Visio System koji zvučnim i vizualnim signalom upozorava vozača kad nenamjerno prijeđe preko crte prometnog traka te automatski, bez vozačeve naredbe, izmjenjuje kratka i duga svjetla.

Novost je i šesterostupanjski EDC mjenjač s dvije spojke koji dolazi s benzinskim motorom 1.2 TCe snage 130 KS.Slabiji 1.2 TCe Energy koji postiže 115 KS ističe se uglađenim radom i živahnim odzivom na niskim okretajima. Dizelsku ponudu zastupaju 1.5 dCi motor sa 95 KS (240 Nm, potrošnja 4,1 l) i 110 KS i (260 Nm, potrošnja 3,5 l) te 1.6 dCi sa 130 KS (320 Nm, potrošnja 4 l). Modeli GT i R.S. perjanice su ponude: 2.0 dCi GT postiže 165 KS, 2.0T 220 KS, a model R.S. 265 KS. Ukupno, dobrodošlo osvježenje biti će dovoljno za Megane u bitci na tržištu sa Fordom Focusom i Citroenom C4, ali i novim Peugeotom 308 i VW Golfom. Po pitanju cijena, početni Megane 1.2 TCe 115 Energy s opremom Authentique do registracije stoji 112.900 kuna, a početni dizelaš 1.5 dCi 95 s opremom Authentique stoji 116.900 kuna do registracije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:11