AKTUALNO

RENAULT SCÉNIC Novo lice starog majstora

Osim redizajna kod Scénica je najveća novost crossover izvedba XMOD

Renault obnavlja kompletnu paletu proizvoda pa tako za Salon automobila u Ženevi najavljuje premijeru redizajniranog Scénica i Grand Scénica. Osim toga uvest će i novu crossover izvedbu Scénic XMOD. Svi imaju novi prednji kraj u skladu s novim Renaultovim vizualnim identitetom. Znak je sada većih dimenzija i postavljen na tamnoj pozadini koja ističe novu masku.

Novost je crossover izvedba Scénic XMOD s povišenim razmakom od tla, a tu su posebni prednji i stražnji branik, štitnici pragova i kromirani krovni nosači. Novi je prednji kraj također istaknutiji s dnevnim LED svjetlima. Posve novi sustav nadzora trakcije Extended Grip omogućuje izvedbi XMOD da podlogu pouzdano drži i u teškim uvjetima vožnje (na snijegu, blatu, pijesku), a ručnim aktiviranjem okretnog gumba na središnjoj konzoli vozač bira jednu od tri opcije Expert, Road i Loose Ground.

U unutrašnjosti plijeni neposredan dojam kakvoće, interijer je blago redizajniran, a tu je i TFT zaslon koji se može namjestiti da prikazuje najvažnije informacije. Ovisno o inačici, dio opreme je i Boseov audiosustav izrađen po mjeri, s najboljim zvučnim obilježjima u klasi. Svi motori su odsad iz serije Energy s idealnim omjerom niske potrošnje goriva, emisije CO2, troškova održavanja, pouzdanosti, vozačkog užitka i performansi.

Renault Scénic XMOD te novi Scénic i Grand Scénic mogu se izabrati s tri nova motora. Vrijedi istaknuti Energy TCe 130 koji se diči 15-postotnim smanjenjem potrošnje u usporedbi s prethodnom inačicom TCe 130, što po europskoj normi u kombiniranom ciklusu znači uštedu veću od 1 litre na 100 km. Više informacija bit će dostupno nakon premijere na Salonu automobila u Ženevi 5. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 09:11