NOVITET

SEAT IBIZA CUPRA Do stotke ispod sedam sekundi

Nakon ovogodišnjeg redizajna modela Ibiza, Seat je predstavio i paprenu Cupru u novom ruhu

Nakon što je na Salonu automobila u Pekingu ovog proljeća Seat pokazao konceptnu Ibizu Cupru, u opticaj su Španjolci sada pustili i prve fotografije serijskog modela. Očekivano, izgleda vrlo atraktivno s mnoštvom sportskih detalja na karoseriji poput paketa aerodinamičnih spoilera, središnje smještenog završetka ispuha i aluminijskih naplataka od 17 cola.

Ispod poklopca motora smješten je poznati papreni 1,4-litreni TSI benzinac s turbo punjačem i mehaničkim kompresorom koji postiže 180 KS i okretni moment od 250 Nm. Snaga se na kotače prenosi putem 7-stupanjskog DSG mjenjača s dvostrukom spojkom kojim se može upravljati i pomoću poluga iza upravljača za još više sportskog dojma u vožnji.

Performanse su odlične: od 0 do 100 km/h Ibiza Cupra ubrzava za samo 6,9 sekundi, dok najveća brzina iznosi 228 km/h. Sigurno stajanje ovom metku na kotačima osiguravaju vrhunske kočnice AP Performance koje se mogu naručiti uz doplatu. Pritom bi prema navodima proizvođača prosječna potrošnja trebala iznositi tek 5,9 litara na svakih 100 km.

Sportskim ugođajem odiše i unutrašnost s dvobojnim sportski profiliranim sjedalima i izraženim bočnim osloncima, sportskim upravljačem i sportskim papučicama. U prodaju na svim europskim tržištima kreće dogodine kada će biti poznata i cijena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 10:01