SNAŽAN KAO PISTA!

STIGLA ZAMJENA ZA FERRARI 488 GTB: Ovo je F8 Tributo koji ispod poklopca skriva 3,9-litreni V8 motor od 720 KS s kojim stotku hvata ispod 3 sekunde!

 

Ferrari je objavio slike i prve informacije vezane uz njihov novi model koji nosi naziv F8 Tributo! A riječ je o posebno važnom modelu budući da F8 Tributo zamjenjuje 488 GTB koji je na tržištu od 2015. godine. Naravno, svi će odmah pitati što se nalazi ispod poklopca? U Ferrariju su odlučili zadržati 3,9-litreni twin-turbo V8 motor, no snaga je narasla na čak 720 KS uz 770 Nm okretnog momenta. Riječ je o rastu snage od 50 KS u odnosu na prethodnika. Oni koji dobro pamte brojke shvatit će da je riječ o istim brojkama kao i kod nedavno predstavljene Ferrari 488 Piste, pa neki spekuliraju da je riječ o vrlo sličnom, ako ne i istom pogonskom sklopu.

Foto: Ferrari

F8 Tributo do stotke sprinta za impresivih 2,9 sekundi, za postizanje 200 km/h treba mu 7,8 sekundi, što je pola sekunde manje nego prethodniku. Maksimalna brzina iznosi 340 km/h! U Ferrariju ističu kako turbo rupa u ovom modelu - ne postoji!

Osim povećanja snage, ovakve performanse postignute su zahvaljujući smanjenju mase automobila. F8 Tributo je naime čak 40 kg lakši od prethodnika, što znači da ukupna masa iznosi tek 1330 kg. Impresivno! I za kraj, poboljšana je aerodinamika (za 10 posto), pa stoga ne trebaju čuditi gore spomenute impresivne brojke vezane uz ubrzanja.

Što se tiče samog izgleda, sigurni smo kako nikoga neće ostaviti ravnodušnim. U Ferrariju su odlučili inspiraciju potražiti u kultnim modelima, pa će tako prednji dio neke podsjetiti na 308 GTB, dok neobičan stražnji dio ima poveznice s kultnim Ferrarijem F40! Premijera za javnost potvrđena je za salon u Ženevi koji otvara svoja vrata novinarima 5. ožujka, dok će ga javnost moći vidjeti dva dana kasnije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:39