TRŽIŠNI USPJEH

Toyota prodala više od četiri milijuna hibrida

Toyotina dominacija na području hibridnih automobila dobila je još jednu službenu potvrdu. Toyota Motor Corporation, naime, u svijetu je prodala više od četiri milijuna hibridnih vozila, čime je ušteđeno 26 milijuna tona emisije CO2 .

Osim toga, Japanci su izračunali da se vožnjom hibrida, umjesto standardnih automobila, uštedi devet milijardi litara goriva, što je jednako godišnjoj potrošnji benzina i dizela u, na primjer, Belgiji. Trenutačna ponuda hibrida u Europi uključuje modele Prius, Yaris i Auris, a nakon ljeta ponudu će upotpuniti Prius+ i Prius

Plug-In. Toyota je prva krenula sa prodajom visokoserijskih automobila na hibridni pogon i taj pionirski pohvat se s godinama isplatio. Danas je japanska tvrtka apsolutni lider na tom tržištu koje će sigurno rasti u idućih nekoliko godina. Prius je uz to svjetski poznati i priznati proizvod što također ima svoju težinu, jer danas je ipak vrlo rjetko da jedan model prolazi na tržištima Amerike, Japana, Europe, pa čak i Australije a da pritom ima nepromijenjen oblik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:28