JAPANSKA ALIJANSA

Toyota Yaris? Ne! Ovo je hibridna Mazda 2 koja iduće godine stiže u Europu

Radi se o hibridnoj izvedbi Toyote Yaris sa značkom Mazde koja zaokružuje dugogodišnju suradnju japanskih kompanija
 Mazda

Tijekom iduće godine na europsko tržište stiže Mazda 2 u hibridnom izdanju. Radi se o prvom hibridu japanske marke, a kao što ste već primjetili na fotografijama, riječ je ustvari o hibridnoj izvedbi Toyote Yaris sa značkom Mazde koja zaokružuje dugogodišnju suradnju japanskih kompanija.

image
Mazda

Hibridna Mazda kombinira trocilindarski benzinski motor obujma 1.490 ccm i snage 93 KS s elektromotorom od 59 kW te ukupno isporučuje 116 KS. S mjesta do stotke stiže za 9,7 sekundi i postiže najveću brzinu od 175 km/h. Potrošnja goriva u kombiniranom ciklusu po WLTP-u kreće se između 3,8 i četiri litre uz emisiju CO2 93-87 g/km.

image
Mazda

Tijekom vožnje snaga se raspodjeljuje između benzinskog i električnog motora za optimalne performanse, a tijekom usporavanja i pri kočenju, kinetička energija se pretvara u električnu i pohranjuje u bateriji visokih performansi.

image
Mazda

Iako je riječ o kompaktnom vozilu B-segmenta, zahvaljujući dugačkom međuosovinskom razmaku od 2.560 mm Mazda2 Hybrid nudi udoban smještaj za četiri odrasle osobe, kao i prtljažnik obujma 286 litara.

image
Mazda

U Europi će biti dostupne tri razine opreme - Hybrid Pure, Hybrid Agile i Hybrid Select.

image
Mazda

Hibridna dvojka već je odradila i sigurnosni test na EuroNCapu-u gdje je osvojila maksimalnih pet zvjezdica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 07:36