PROCURILE SLIKE

UDAR NA AUDI Q2 I T-ROC: OVO JE novi Volvo XC40, kompaktni SUV kojim Volvo cilja na mlađe kupce

Riječ je o malom SUV-u koji se pozicionira ispod modela XC60, a postavljen je na modularnu CMA platformu. Kao što se može vidjeti sa slika, dizajneri su prilikom dizajniranja ovog modela inspiraciju potražili u "većoj braći", modelima XC60 i XC90.
 Volvo Mađarska

Najpopularniji segment na tržištu, onaj kompaktnih SUV-ova iz dana u dan je sve natrpaniji. U Ženevi su tako predstavljeni Volkswagen T-Roc, Hyundai Kona, Kia Stonic koji su se pridružili modelima poput Audija Q2, Mini Countrymana te Mazde CX-3. U tu klasu sada dolazi još jedan igrač- Volvo XC40 čije su fotke procurile "zahvaljujući" nesmotrenosti Volva u Mađarskoj. Riječ je o malom SUV-u koji se pozicionira ispod modela XC60, a postavljen je na modularnu CMA platformu razvijenom u suradnji s kineskim Geelyjem. Kao što se može vidjeti sa slika, dizajneri su prilikom dizajniranja ovog modela inspiraciju potražili u "većoj braći", modelima XC60 i XC90. Iz Volva napominju kako je XC40 namijenjen mlađim kupcima (u odnosu na kupce ostalih Volvo modela).

Foto: Volvo Mađarska

Unutrašnjost je također prepoznatljiva- većina rješenja već je viđena na modelima S90, XC60 te XC90. Budući da navedeni modelima mogu pohvaliti jednom od najboljih unutrašnjosti u svojim klasama, u što smo se i sami uvjerili, jasno nam je zašto su se u Volvu odlučili držati dobro provjerene formule. Uz to, švedski proizvođač navodi kako je unutrašnjost Volva XC40 dizajnirana s ciljem da bude što praktičnija, pa su tako primjerice zvučnici premješteni kako bi bilo što više mjesta u bočnim pretincima. Zasad je potvrđeno da će u ponudi biti paketi opreme Momentum, R-Design i Inscription.

Za listu motorizacije trebat ćemo pričekati 21. rujna kada je zakazana službena premijera. Ipak, pretpostavlja se da će za pogon osnovnog modela biti zadužen novi 1,5-litreni trocilindarski turbobenzinac. U ponudi će se sigurno naći i Plug-In hibridna verzija, a cijene zasad nisu poznate...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:07