TUŽIO POSLODAVCA

Ukrao struju u vrijednosti od 40 centa: Recepcioner hostela dobio otkaz jer je punio Golf na radnom mjestu

‘Zaposlenicima se tolerira punjenje mobitela, tableta, električnih bicikala i romobila, pa zašto onda ne i električnih automobila?‘

Električni auto, ilustracija

 Dmytro Sidelnikov/Alamy/Alamy/Profimedia

Florian M. (27) iz Duisburga do nedavno je imao posao recepcionera u hostelu za mlade. No, početkom prošle godine, nakon što je na poslu odlučio napuniti svoj plug-in hibridni Golf strujom, Florian je dobio otkaz.

Kada je ‘samo kratko‘ napunio svoj automobil pomoću produžnog kabela u utičnici u hodniku, uhvatio ga je upravitelj hostela i uslijedio je raskid ugovora.

Par dana kasnije, Florian je tužio svog poslodavca.

Iz njegove perspektive, zaposlenicima se tolerira punjenje mobitela, tableta, električnih bicikala i romobila, pa zašto onda ne i električnih automobila?

‘Samo sam htio biti siguran da ću s automobilom doći kući‘, rekao je Florian na sudu.

image

Električni auto, ilustracija

Profimedia

No, njegov bivši šef, tvrdi da taj incident s punjenjem automobila nije bio izoliran slučaj: Florian struju na poslu nije punio samo 12. siječnja 2022., nego desetak puta. Šef također tvrdi da je u spornom incidentu Florian svoj automobil punio najmanje 20 minuta i ukrao struju u vrijednosti od 40 centi.

Iako je financijska šteta minimalna, dogodio se značajan gubitak povjerenja, piše njemački Bild.

‘Isto tako, navodna tolerancija tvrtke prema punjenju privatnih uređaja ne postoji. Kućni red to čak i zabranjuje‘, naveo je šef hostela.

Spor je sada okončan pred Regionalnim radnim sudom u Düsseldorfu, a suci su donijeli odluku da bi ‘opomena radniku bila dovoljna‘. Tužitelj Florian će dobiti bruto ‘otpremninu od 8000 eura i dobru preporuku‘.

Također, otkaz se poništava, ali se radni odnos ne nastavlja. Prema mišljenju sudaca - osnova za daljnju suradnju više ne postoji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:03