dug vijek

Uskoro dolazi Mercedes G-klase EV: Jeste li znali koliko ih od svih proizvedenih danas još vozi cestama?

Za usporedbu, Porsche kaže da je oko 70 posto svih proizvedenih 911 još uvijek "u pogonu

Mercedes G-klasa

 Mercedes

Velika većina svih civilnih Mercedesa G-klase od svog uvođenja 1979. godine do danas i dalje vozi cestama. "Čak 80 posto G-klasa koje su ikada proizvedene još uvijek je u prometu", rekao je Michael Schiebe, izvršni direktor AMG-a i voditelj modela G-klase i Maybacha skupini novinara na okruglom stolu održanom u Francuskoj. Potvrđuje to istinu, a ne mit o izdržljivosti G-klase koja se koristila i kao vojno vozilo.

image

Mercedes G-klasa

Mercedes

Govoreći o očekivanjima za novu električnu G-klasu, Schiebe, izvršni direktor AMG-a i voditelj poslovnih jedinica G-klase i Maybacha, očekuje da će se proizvoditi usporedno s benzinskim modelima.

Mercedes je do 2023. godine izradio 500.000 primjeraka G-klase, što znači da ih je i danas na cestama preko 400.000, tvrde iz Mercedesa.

image

Mercedes G-klasa

Mercedes

Za usporedbu, Porsche kaže da je oko 70 posto svih proizvedenih 911 još uvijek "u pogonu". Iako Schiebe nije otkrio kakav tržišni udio Mercedes očekuje za električnu G-klasu s EQ tehnologijom optimistično tvrdi da će i trgovci i kupci biti zadovoljni.

"Pokušavamo biti tvrtka usmjerena na kupca", rekao je Schiebe. "Želimo isporučiti ono što kupci žele. Ako zahtijevaju V8 motore, onda je naš posao isporučiti vrlo učinkovite i vrlo snažne V8 motore.

image

Mercedes G-klasa

Mercedes

"Nova električna G-klasa otvara nove mogućnosti našim trgovcima", dodao je. Kupcima koje možda nismo privlačili u prošlosti sada imamo priliku pristupiti", prenosi portal Motor1.

"Imamo kupce koji stvarno vole V8, rekao je Schiebe. "I voljet će V8 u G-klasi zauvijek. Oni mogu i dalje kupiti model G63 AMG, a tu je i vrlo učinkovit 6-cilindarski benzinac, dok je električni model ovdje za one kupce koji vole oblik, izgled i osjećaj G-klase, ali koji više ne žele voziti na benzin ili dizel. Tako smo zapravo učinili, iz poslovne perspektive, neku vrstu strategije smanjenja rizika", rekao je Schiebe.

image

Mercedes G-klasa

Mercedes
image

Mercedes G-klasa

Mercedes
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 08:04