makadam, pa dine

Utrka u pustinji ‘na neviđeno‘: Šebalj vozi Tunisie Challenge u Pandi 4X4, prvi dan završio je odlično

"Ovo je jedan drugi način utrkivanja, treba voziti brzo i ne oštetiti auto. Radi se zapravo o utrci izdržljivosti"

Juraj Šebalj

Kao pripremu za predstojeći nastup na Dakaru Classic početkom siječnja iduće godine naš proslavljeni trkač Juraj Šebalj u Tunisu "testira" specijalno pripremljenu Pandu 4X4 kao i vlastite vještine na Tunisie Challengeu. Uvjeti su slični onima koji ga čekaju na Dakaru, a javio nam se nakon prvog od šest dana, koliko traje utrka.

Premda se generalno ne boduje plasman, Jura je prvi dan stigao prvi od 60 automobila od čega je 20 Pandi poput njegove, "složenoj" prema talijanskoj “Panda Raid” specifikaciji.

image

Juraj Šebalj

Iza njega je golemo iskustvo, no sada se po prvi put susreće s dinama, ali je prvi dan utrke obilježio grubi makadam.

"Dobili smo zadano vrijeme, u 7 sati smo morali proći 450 kilometra bez ukopavanja, oštećenja ili gubitka vremena i naravno penalizacije", rekao nam je.

"Ovo je jedan drugi način utrkivanja, treba voziti brzo i ne oštetiti auto. Radi se zapravo o utrci izdržljivosti gdje te samo jedna greška skupo košta. Dobro smo startali što je dobro za samopouzdanje, dalje idemo mirne glave. Fora je u tome da vozači ne znaju gdje voze dok ujutro ne dobiju "road book" i sve upute kamo i kako, to je utrka na neviđeno", rekao na je.

Pred ekipom "Jura se fura" idućih dana su dine i novi izazovi...

image

Juraj Šebalj

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 15:31