PREMIJERA

Volkswagen je predstavio Polo GTI Edition 25 s nižim ovjesom i vrhunskom serijskom opremom

Kompakti s pogonom s unutarnjim izgaranjem možda su izumiruća vrsta, ali to nije spriječilo VW da predstavi novo posebno izdanje

Volkswagen Polo GTI Edition 25

 Volkswagen AG

Kompakti s pogonom s unutarnjim izgaranjem možda su izumiruća vrsta, ali to nije spriječilo Volkswagen da predstavi novo posebno izdanje Pola GTI-a baš na vrijeme za svoju 25. obljetnicu.

VW Polo GTI Edition 25 model je ograničene proizvodnje od 2500 jedinica, donoseći obilje standardne opreme i poboljšane postavke ovjesa za bolje upravljanje.

image

Volkswagen Polo GTI Edition 25

Volkswagen AG

Edition 25 razlikuje se po posebnim naljepnicama na boku tr Ascot Grey vanjskoj nijansi koja se pridružuje ostalim GTI bojama (Pure White, Kings Red Metallic, Reef Blue Metallic, Smoke Gray Metallic i Deep Black Pearl Effect). Noviteti uključuju LED matrična prednja svjetla i set 18-inčnih aluminijskih kotača Adelaide u sjajnoj crnoj boji.

image

Volkswagen Polo GTI Edition 25

Volkswagen AG

Krov i poklopci retrovizora također su crni, dok su crvene kočione čeljusti i vanjski detalji obično crveni kao kod GTI amblema na vratima prtljažnika. Iznutra su vrhunska sportska sjedala presvučena crnom perforiranom kožom s crvenim detaljima i GTI logotipima na naslonima sjedala. Tu je i pločica "jedan od 2500" na bočnim pragovima, koja govori o ograničenoj proizvodnji modela.

image

Volkswagen Polo GTI Edition 25

Volkswagen AG

Ostale značajke uključuju kožni sportski upravljač s natpisom "25" i ručicama te 8-inčni infotainment sustav Ready2Discover koji se može dodatno nadograditi. Oni koji žele najsigurniji i tehnološki najnapredniji Polo mogu dobiti opcijski paket pomoći IQ.Drive s Travel Assistom koji nudi poluautomatiziranu vožnju.

image

Volkswagen Polo GTI Edition 25

Volkswagen AG

Što je još važnije, VW Polo GTI Edition 25 dobiva jedinstveni sportski ovjes koji je 15 mm niži od standardnog modela i dodatno poboljšava njegove karakteristike upravljanja. Ispod poklopca motora nalazi se uobičajeni 2,0-litreni TSI motor s turbopunjačem koji proizvodi 207 KS (152 kW) i 320 Nm okretnog momenta.

image

Volkswagen Polo GTI Edition 25

Volkswagen AG

Snaga se na prednju osovinu prenosi preko 7-stupanjskog DSG automatika uz pomoć standardne elektroničke blokade diferencijala XDS. Kao rezultat toga, kompakt ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,5 sekundi s najvećom procijenjenom brzinom od 210 km/h.

image

Volkswagen Polo GTI Edition 25

Volkswagen AG

Polo GTI Edition 25 bit će dostupan za naručivanje od 1. lipnja, s cijenom od 35.205 eura u Njemačkoj. Kao i većina varijanti VW Pola, posebno izdanje će se proizvoditi u tvornici Kariega, koja je najveća tvornica automobila u Južnoj Africi.

Prva generacija Pola predstavljena je 1975., ali tek 1998. Volkswagen je lansirao GTI varijantu. Trenutačna šesta generacija modela debitirala je 2017., a redizajn je uslijedio 2021. Smatra se da je ovaj Polo posljednji takve vrste, a vjerojatno će ga zamijeniti serijska verzija potpuno električnog ID.2all 2025. Srećom, EV će navodno dobiti sportsku varijantu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:54