ZAPOČELA PRODAJA

VW PASSAT Nova generacija stigla u Hrvatsku

U ponudi je jedan TSI i tri TDI motora, a cijena baznog modela je 186.942 kuna

U Hrvatskoj je započela prodaja osme generacije Volkswagen Passata. Najprodavanija limuzina srednje klase na svijetu u novom izdanju izvana izgleda moćnije i elegantnije, unatoč izostanku radikalnijih dizajnerskih zahvata. Gabariti su ostali gotovo identični prethodnoj generaciji od koje je novi Passat u prosjeku lakši za 85kg, a tome je pridonijela i modularna MQB platforma.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Ulazak u putničku kabinu otkriva tek minimalne promjene u odnosu na prethodnika, no zahvaljujući korištenju kvalitetnijih materijala i multimedijskih tehnologija s potpunom integracijom pametnih telefona, interijer djeluje mnogo skuplje i luksuznije. Pritom mislimo i na instrumentnu ploču u dvije izvedbe (klasična i potpuno digitalna kao u novom Audiju TT s 3D prikazom) te na brojne sigurnosne opcije poput uređaja za prepoznavanje pješaka, okomitog automatskog parkiranja i automatskog kočenja pri manjim brzinama.

U ponudi benzinaca trenutno se nalazi samo jedan 1.4 litreni TSI motor sa 125 KS, dok su dizelske opcije 1.6 TDi sa 120, odnosno dvolitreni TDI u izvedbama sa 150 i 240 KS. Osnovni dizelaš je pojačan sa 105 na 120 KS, a vjerovatno najčešći izbor naših kupaca (2.0 TDI) također je pojačan sa 140 na 150 KS.

Perjanica ponude (2.0 TDI sa 240 KS) ujedno je i najsnažniji dizelski Passat ikada, a karakterizira ga pogon na sve kotače (4Motion), 7-brzinski DSG mjenjač te najbogatiji Highline paket opreme.

Cijena osnovne benzinske i dizelske varijante Passata gotovo je identična. Benzinac je dostupan za 186.970 kuna dok dizelaš stoji 186.942 kuna.

Najsnažnija dizelska izvedba s najbogatijim paketom opreme košta 362.185 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 19:08