najsnažniji ikad

Zašto je novi Mercedes SL 63 S E Performance toliko zanimljiv? Razlog se krije u pogonskom sklopu

Brzina je ključna, a najsnažniji SL može doseći maksimalnu brzinu od 317 km/h

Mercedes-AMG SL 63 S E PERFORMANCE

 Mercedes-Benz AG

Mercedes je predstavio najsnažniji model SL u svojoj povijesti - SL 63 S E Performance s 816 KS koji spaja tradicionalni V8 motor, turbine i električnu snagu. Zamislite moćan zvuk osam cilindara koji "isijava" iz ovog automobila vrijednog 200 tisuća eura - to je doživljaj koji čini srce svakog pravog ljubitelja automobila ispunjenijim.

image

Mercedes-AMG SL 63 S E PERFORMANCE

Mercedes-Benz AG

Dok su se neki modeli, poput C 63, odlučuju za manje cilindara, SL 63 S E Performance odlučio je zadržati V8 i nadograditi ga dodatnom električnom snagom.

Novi PHEV SL 63 dolazi s 4,0-litrenim V8 motorom koji sam po sebi isporučuje 577 KS i 800 Nm okretnog momenta. No, dodavanjem elektromotora stražnjoj osovini, ukupna snaga se penje na impresivnih 816 KS uz okretni moment od 1420 Nm. Ovaj roadster starta od nula do 100 km/h za samo 2,9 sekundi, što je značajan napredak u usporedbi s običnim SL 63.

image

Mercedes-AMG SL 63 S E PERFORMANCE

Mercedes-Benz AG

Jedinstvenost ovog modela leži u inteligentnom rasporedu snage na sva četiri kotača putem sustava 4Matic, pružajući nevjerojatnu kontrolu i ubrzanje. Brzina je ključna, a SL 63 S E Performance može doseći maksimalnu brzinu od 317 km/h.

I dok mnogi PHEV modeli naglašavaju električnu autonomiju, SL 63 S E Performance ide drugačijim putem. Njegova minijaturna baterija od 6,1 kWh omogućuje svega 13 km električne vožnje, fokusirajući se više na performanse nego na čisto električni doseg. Ovaj automobil je stvoren za vozače koji cijene snagu i dinamiku.

image

Mercedes-AMG SL 63 S E PERFORMANCE

Mercedes-Benz AG

Aktivni ovjes i aeroelementi dodatno poboljšavaju performanse, omogućujući vozačima prilagodbu regeneracije energije i uživanje u vožnji. Osim toga, posebne značajke poput aktivnog prednjeg spojlera pridonose aerodinamici i smanjuju uzgon na nosu, čime se poboljšava ukupna stabilnost pri visokim brzinama.

I dok se cijena još uvijek nije otkrila, očekuje se da će PHEV SL 63 S E Performance zauzeti mjesto prethodnog najsnažnijeg modela na tržištu. S obzirom na dosadašnje cijene, realno je očekivati da će se kretati oko 200 tisuća eura kada se pojavi sljedećeg proljeća.

image

Mercedes-AMG SL 63 S E PERFORMANCE

Mercedes-Benz AG

Novi SL obećava vrhunsku kombinaciju snage, performansi i luksuza za prave ljubitelje automobila koji traže nevjerojatno iskustvo vožnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:34