TRAGEDIJA U MALEZIJI

Casey Stoner, Simoncellijev kolega: Pozlilo mi je kada sam vidio snimku njegova pada

Službeno izvješće navodi kako je Simoncelli poginuo zbog teških ozljeda vrata, glave i prsa

Talijanski motociklist Marco Simoncelli poginuo je u strašnoj nesreći koja se u nedjelju dogodila u utrci Svjetskog prvenstva u MotoGP-u u malezijskom Sepangu. Talentirani je 24-godišnjak izgubio kontrolu nad motociklom te pao na stazu nakon čega su na njega naletjeli Colin Edwards i Valentino Rossi.

Njegova majka Rossella, otac Paolo i djevojka Kate s užasom su gledali njegovu pogibiju u drugom krugu utrke. Emocije nisu mogli zadržati kada je Simoncelli prebačken u bolnicu na stazi, no zbog teških ozljeda vrata, glave i prsa ubrzo je preminuo.

- Bio sa s njegovim ocem kada se to dogodilo i sve što sam mogao učiniti bilo je zgrliti ga. Ništa drugo nije bilo važno. Svi u boksu su bili u škoku. Često zaboravljamo koliko je opasan ovaj sport, a kada izgubimo najdraže ništa drugo nije važno. Jasno je da radimo ono što volimo, što želimo, no na dane poput ovog... ništa nije važno - rekao je Simoncellijev momčadski kolega u Hondi Dani Pedrosa.

Simoncellijeva djevojka Kate ostala je bez riječi dok je hodala praznom garažom MotoGP boksa. Neposredno nakon nesreće brojni su obožavatelji Hondina vozača također pustili suzu. Mladi je Talijan tek prošle godine ušao u MotoGP.

Fatalna se nesreća dogodila samo tjedan dana nakon što je britanski vozač IndyCara Dan Wheldon poginuo u velikom sudaru na utrci u Las Vegasu. Nakon Simoncellijeve nesreće utrka je otkazana. Mrtvim je proglašen u 16:56 prema lokalnom vremenu.

Brojne su poruke poginulom vozaču upućene u nedjelju preko interneta.

- Počivao u miru Marco. Izgubljen je tako uzbudljiv talent. Moje misli su sa njegovom obitelji i svima u MotoGP-u. Motosport može biti tako okrutan - napisao je britanski vozač F1 Jenson Button na Twitteru .

- Moje su misli s njegovom obitelji, prijateljima i momčadi u ovo teško doba. Još jedan tragičan gubitak - napisao je Lewis Hamilton , vozač McLarenove F1 momčadi.

Neutješni roditelji i djevojka (foto: AFP)

- RIP Marco Imao si talent koji će nam nedostajati. Mislimo na tvoje najbliže i sve u MotoGP-u - napisao je Mark Webber, vozač Red Bull F1 momčadi.

Potresen je ostao i novo okrunjeni kralj 'kraljevske klase', Casey Stoner: Šokiran sam i tužan zbog gubitka Marcoa. Kada se ovakve stvari dogode podsjete te koliko je vrijedan život. Pozlilo mi je kada sam vidio snimku. Nikada nije dobro kada kaciga sklizne.

- Pogledao sam snimku i šokiran sam. U utrci se uvijek gumao preko granica, a katastrofa je samo iza ugla. Marco je bio jak vozač i uvijek se trudio gurati još jače. Često smo se utrkivali kao djeca i vidio sam da uvijek daje maksimum. Pao je više puta bez ozbiljnih ozljeda, činio se neuništivim. Ovo danas se čini nemogućim - rekao je vozač Repsol Honde Andrea Dovizioso.

Posljednja nesreća u MotoGP-u dogodila se 2003. godine na Velikoj nagradi Japana kada je poginuo Daijiro Katoh .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 17:33