FORMULA 1

Barrichello u Williamsu i sljedeće sezone

Brazilski pilot Formule 1 Rubens Barrichello (38) i sljedeće će sezone braniti boje svoje aktualne momčadi Williams-Coswortha...
 Reuters

Došao je krajem prošle sezone Barrichello iz redova Brawn GP-a u Williams, a sada je šef momčad Frank Williams odlučan u namjeri da privoli iskusnog pilota na produljenje.

- Produljenje s Rubensom trebalo bi tek biti formalnost. Usporedio bih razinu jednostavnosti cijele stvari s jedenjem doručka svaki dan – komentirao je tehnički direktor Williamsa Sam Michel.

U Williamsu iznimno cijene Barrichellov doprinos razvoju njihovog bolida kao i napretku na razvoju Cosworthovog motora, te bi mu stoga mogli ponuditi i dvogodišnje produljenje suradnje usprkos njegovoj poodmakloj dobi.

Barrichello je u svijet Formule 1 ušao 1993. u bolidu Jordana, a branio je još boje Stewarta, Ferrarija, Honde, Brawn GP-a i sada Williamsa.

Ukupno je skupio 11 pobjeda i 14 pole-positiona, a ove je sezone u deset odvezenih utrka skupio 29 bodova i nalazi se na 11. mjestu ljestvice najboljih vozača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 04:21