CHEVY ZA ZNALCE

FOTO: JOŠ LAKŠI I BRŽI ovo je Chevrolet Camaro ZL1 1LE namijenjen jurcanju po stazi

U odnosu na Camaro ZL1 olakšan je za 27 kg i opremljen trkaćim amortizerima, dok snaga 6,5-litrenog V8 motora nije mijenjana te iznosi 650 KS
 Chevrolet

Chevrolet Camaro ZL1 trebao je biti najsnažniji Camaro namijenjen povremenim izletima na trkaću stazu. Ipak, u Chevroletu su odlučili ponuditi još snažniju verziju koju su ovaj vikend predstavili na trkaćoj stazi u Daytoni. Prilično kompliciranog kodnog imena ZL1 1LE, ovaj Camaro koristi veći broj aerodinamičkih dodataka, sportski ovjes i posebne gume, a uz sve to nudi smanjenje ukupne težine (od Camara ZL1 lakši je za 27 kg).

Foto: Chevrolet

Prema riječima Al Oppenheisera, glavnog inženjera zaduženog za razvoj ovog modela riječ je o ekstremnom Camaru spremnom za trkaće staze. U kompaniji navode da je ZL1 1LE na testiranjima bio čak 3 sekunde brži od standardnog Camara ZL1 na 4,66 kilometara dugoj testnoj stazi Milford. Zanimljivo kako je snaga 6,2-litrenog LT4 V8 motora ostala ista (impresivnih 650 KS), što znači da su bolja vremena postignuta zahvaljujući prije svega novim trkaćim amortizerima, boljoj aerodinamici i manjoj težini.

Tu su i zamjetne vizualne promjene: ogromni karbonski spojler straga, agresivna prednja maska i karbonski aero dodaci. Chevrolet će na Camaro ZL1 1LE ugrađivati široke Goodyear Eagle F1 Supercar 3R gume koje su korištene u testiranjima i s kojima je ovaj model postizao odlične rezultate. Na tržištu (američkom) će se pojaviti u drugoj polovici godine, a cijene još nisu objavljene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:30